20100822

Hm, vem i hela världen ska jag lita på?

För ett par dagar sedan så bakade moderaterna närmare fyra procent och idag har Alliansen egen majoritet i en undersökning av Sifo.

     Kommer bli hånad men tror fortfarande att denna undersökning sticker ut jämfört med andra och att vi kommer ta hem valsegern 19 september. Det som gör det hela så osäkert är att svängningarna mellan de olika undersökningarna och även mellan sina egna är stora.


      Min bild är att Socialdemokraterna är på väg framåt sakta men säkert och kommer göra ett bra resultat. Vi vet att vi igår presenterade ett bra förslag gällande sjukvården som inte ligger till grund för dagens undersökning. Vi vet också att inget ag blocken har lämnat sitt samlade valmanifest och därav finns det fortfarande ett inslag av önksan kring Alliansen olika partier och vad de vill. Vi vet att småpartierna kommer få backa när moderaterna sätter ner foten och att många väljare kommer bli besvikna.

      Det som vi alla kan glädjas åt är  att trenden för Sverigedemokraterna är kraftigt sviktande och backen har en bar lutning. Men vi ska inte ropa faran över, utan det krävs fortfarande ett upplysningsarbete om vad de står för.

Media: Ab, SvD, DN, Ex.
Bloggat: Peter A och Thomas B och Mary skriver med olika perspektiv. Min Kära Tokmoderat kommer också säkert kasta sig över denna med saliven i mungipan och försöka slita mig i stycken som en hyena...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,