20100826

Tunt, men skatter sänks och inget för unga...

Det är ett tunt manifest med få starka löften som de fyra borgerliga partierna kommer med. Jag hör orden från moderatledaren "Det här är vad vi kunnats enas vid". Det visar att de små har fått stå tillbaka.

      Vi har i denna valrörelse fått ett nytt uttrycket och det är fullt av det i de borgerlighetens jobbiga manifest. Reformambitioner. Min ambition är fred på jorden vilken är er?

      Det som är tydligt är att de konkreta förslagen är små och tunna och ofta redan en fortsättning på det som de redan håller på med, som exempel regelförändringar... Har vi hört det förr...

Men det finns lite att vara nervös för.  När det gäller de reformer som gjorts inom våra trygghetsförsäkringar som slängt ut människor och tvingat dem till socialbidra.  På sidan 16 kan man läsa
Kommande mandatperiod är den politiska uppgiften framförallt att vårda de reformer som genomförts och se till att de får avsedd effekt, och inte oönskade effekter

        När det på området att bekämpa synvillan ungdomsarbetslösheten är det så tunt att en måndagsexemplaret av Vimmerby Tidning är som bibeln.

      Vidare som kan jag konstatera att man åter gör en Sosse-light med satsningen på personalen inom omsorgen. Man tar fram kompetensstegen som den tidigare socialdemokratiska regeringen införde och som försvann spårlöst när borgerligheten tog vid.

     Men än ska kan man vara säker på med moderaterna i spetsen. Sänk skatten.... Och inget tydligt svar om bensinskatten. Jag sätter en tia på, rent hypotetiskt, att det skulle komma ett förslag på höjning om de vann valet.

Media: Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen, DN, DN2, SvD, Ab, Ab2, Ab3, Ex, Ex2, SVT, SVT2.
Bloggat: Peter A och Peter J och Johan W skriver kort om detta.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,