20101027

Det är nåt visst med moderater och olja...

Ja så kan man påstå med belägg. Inte nog med att Carl Bildt röjde runt i Sudan på jakt efter olja med Lundin Oil. Nu har Sofia Arkelsten varit på smörjresa med Shell. Det är nåt visst med moderater och olja. Det liksom glider iväg från verkligheten.

       Det finns en oro med de band som moderaterna har till näringslivet. Inte att de har banden, utan hur de används. Det finns en hel del som sker i det fördolda som mer av slumpen kommer upp till utan. Vi vet att Moderaterna är ett av de partier som motstrider sig att redovisa var deras bidrag kommer ifrån. Det väcker frågor som skadar, inte bara moderaterna utan politiken. Med Fredrik Reinfeldt allt prat om statsbärande så passar inte det här.


        Det är dags att glida ifrån företagens hemliga behov och gå över till den öppna arenan där vi andra partier verkar. Att låta åter Sverige bli ett föredöme och att tankar om mutor och korruption bli en minne blot. ja görs det inte så enkelt men om det ledande partiet i regeringen inte klarar att hålla rent så skickas signalen direkt ut att det är ok. Leva som man lär, inte svårare än så.


         Slutligen kommer Sofia Arkelsten att få sitt kvar eller blir hon ett offer. vi vet att man inte orkade eller vågade offra Carl Bildt. vi ser med spänning fram emot fortsättningen. Noterar vad Sofia Arkelsten gjort tidigare som inte ger henne en hjälpande hand idag...

Media: DN, DN2, Ab, SvD, Ex, Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen
Bloggat: Peter Johansson på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,