20101003

Söndagskrönika och nu då?

Sitter idag två veckor efter valet och 20 år efter Tysklands förenande. Funderar på mitt skrivande. ni som följer mig vet att jag gör det med jämna mellanrum. Nyttigt tror jag. Men nu känns det mer som en fundering var jag ska ta vägen med mitt skrivande.

          Målet var en socialdemokratisk valseger. Det senaste årets bloggande har i en underton haft det som mål. De sista månaderna har det inte ens varit en underton utan ett faktum. Men nu så här direkt efter valet och det första har börjat släppa och funderingarna om framtiden tar vid. Innan valet hade jag funderingar vilket format som bloggen skulle ha vid en valseger. Nu blev det bara en seger av tre.

         Känner mig lite trött på att bara vara en politisk blogg som kommenterar dagsfärska opionssiffror. Visst kommer jag ständigt skriva politiska texter. Men behöver de vara rent politiska eller kan man finna andra vägar att nå ut med sitt budskap. Vet att jag experimenterat med musik videor och till och med försökt mig på novellformen.

      Skulle vilja ha ett mer friare format som ger utrymme till ett bredare anslag på politiken. Att kunna kombinera dagsfärsk analys med att titta runt hörnet och även dyka i gårdagen. Att kunna ge sammanhang och inte bara lössläppta frågor. Finna andra ingångar på politiska problemställningar. Byta bergstopp för att se problemen med andras ögon. förflytta perspektivet så att vi öppnar för en bredare debatt kring aktuella frågeställningar. Vara mindre rädd för vad jag tycker och om det är politiskt korrekt. Kommer nog att göra om bloggen också så att ni och jag märker när det blir nytt/nyare...


         Ja utmaningarna är många för mig och det kommer inte bli lätt att ställa om. Men visst kommer jag även framledes påpeka de dumma i enskilda borgerliga förslag och visst kommer jag bevaka vad som händer i riksdag, kommun och landstinget. Visst blir det lite Högbergs Odds. Just nu kommer jag fortsätta med min och partiets eftervals baksmälla, samt se hur den moderatstyrda regeringen ska hantera sina ministerutnämningar med talmannen i spetsen.


Krönikorkamkrater: Johan Och Peter J och Tokmoderaten och Mary och Kent och Peter S skriver alla kring aktuella teman.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.Glöm inte NetRoots valananlys!

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,