20101231

Nyårskrönika med några löften


Nyårsafton och löften ska till. Men hur mycket är de värda och vad står de för? Att sluta röka är nog ett av de vanligaste, men jag har redan slutat för många år sedan. Undrar om de finnas någon som lovar att börja?

       Löften som ges idag är så korrekta. Sluta röka, att rätt mat, röra på sig och vara en god far... Men hur många av de löften man ger under champangnerus vid tolvsnåret överlever nyårsdagen? Så från mig kommer inga löften om en ändrad livsstil. Mina löften kommer vara mer av det slaget att jag kommer fullfölja dem.
  • Jag kommer fortsätta jaga den borgerliga majoriteten i Vimmerby.
  • Jag kommer fortsätta utveckla mitt skrivande (dock ej några löften om var det kommer bära)
  • Jag kommer designa om bloggen undet året.
  • Jag kommer vara en trogen socialdemokrat. Men det innebär inte att jag kommer vara tyst, tvärtom.
  • Jag kommer bli bättre på att fokusera på hela landet i mitt skrivande. Att se hur de olika politiska idéer påverkar hela landet.


     Så med detta kommer nu ett nytt år. Redan i mars så är det kongress för socialdemokraterna och fram till dess kommer det ligga i fokus för mig. Både gällande idédebatten,politken och organisationen. Dessa tre områden hänger ihop och inget kan gå fram utan det andra. Med detta så kommer det också bli fokus på vem som ska leda partiet och de öppna kandidaterna är få.

      Efter kongressen så vet jag inte vad agenda har att erbjuda politiskt. Men jag tror att vi socialdemokrater inte är klara med vår process kring förändring. Kongressen är bara en start. Det vi kommer veta är vem som leder partiet, men är det en lösning på sikt eller en iväntan på den rätta lösning. Men mina fingrar kommer inte tystna utan oavsett vad som sker fortsätta smattra mot tangentbordet.

Med detta så önskar jag alla mina läsare och bloggande vänner ett GOTT NYTT ÅR!!


Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,