20110210

Vill dagens socialdemokrati driva politik?

Efter att det åter ha missats från den RödGröna oppositionen att fälla regeringen i en fråga är min fråga om vi vill driva opposition och politik eller bara sitta av tiden. För att missa öppet mål är inte det som gjort socialdemokraterna kända.

            Spelet kring en nu partiledare tar energi från mitt parti det är jag medveten om. Men att det ska ta så mycket energi att man som riksdagsledamot inte ar koll på omröstningarna. Vet inte vem som har skulden för gårdagens miss men det får helt enkelt inte hända. Det är finns flera själ till det. Det första är respekten för väljarna som givit ledamöterna detta förtroende uppdrag, det finaste man kan få enligt mig. Det andra är att vill vi med allvar ta tillbaka regeringsmakten 2014 så måste vi nu visa att vi kan ta ansvar. Och kan vi då inte ens klara en omröstning (tydligen inte första gången) hur ska vi då kunna leda ett land. Denna gång smådjurskjakten nästa gång Fas3.

      Det finns så mycket att göra politik av utifrån hur regeringen sköter sig. Men det är tyst och det som tar mest utrymme är att klanka på andra istället för att göra det som vi är till för. Var finns de ledamöter i riksdagen, partistyrelsen och VU  som driver frågor?  På nätet drivs frågor gentemot borgerligheten. Var finns de ledamöter som lyfter framtidsdebatten? På nätet finns den.

     Vidare så vill partiledningen med valberedningen i spetsen inte ha en idol-tävling men vad är det som pågår. En process som styrs av media där partiet får förhålla sig i efterhand. Men insikten verkar vara noll från ledningen. Devisen vi gör som vi alltid gjort är ledande, oavsett om det fungerar 2011 eller ej. Enligt partisekreteraren ligger linjen fast, gjuten i hårdaste sten. En sten som för partiet till botten. Ni vet att botten i politiken inte är 25 eller 30 procent utan noll.

     Partiet mår inte bra och problemet är att det från ledningshåll saknas sjukdomsinsikt. Med devisen "glöm inte alla som röstat på oss". Nä jag glömmer inte dem men vad gör det för nytta när vi inte driver politik, missar omröstningar, låter media driva partiledarprocessen och allt var bättre förr. Om inte insikten tar vid så kommer nollgränsen vara ett nära stående faktum.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Ex, SvD, Politikerkollen.
Bloggat: Johan Westerholm och Tokmoderaten och Thomas Bölhmark och Krassman på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,