20110327

I morgon är det måndag

Sitter på kongressen och lyssnar på Carin Jämtin det finns en undran över vad hon vill med ett parti som är på dekis. De må vara så att det finns delar som inte ser på det så, men så är sanningen. Imorgon är det måndag...

        Det finns en insikt i hennes tal kring valförlusterna i både rike och stad. Hon ser sin roll i nerderlagen och där sopar hon bort ett tvivel som jag haft kring henne. För att vara ledande person i val efter val och inte se sin egen roll är skrämmande. Men hon gör nu det. Ser sin roll och vill med det ta lärdomar för att det inte ska ske igen.

       Carin Jämtin lyfter oss i NetRoots som en växande kraft i partiet. En kraft som inspirerar, engagerar  och utmanar. Det känns som vi nu är en del av partiet som övriga delar måste förhålla sig till. Vi har under ett antal år visat att vi kan driva och väcka opion.

        Frågor som lyfts av oss
inom bloogsfären är nu med i hennes tal. Vi kan ta del av att kravet om en kongress i höst blev en tidigareläggning av ordinarie kongressen 2013. Partiet ska öppnas upp. Carin Jämtin andas en förståelse att partiet är mer än dess medlemmar. De konklav liknande valprocesserna i partiet hör gårdagen till. Det ska bli lättare att bli medlem och även öppningar å hur vi ska organisera oss inom partiet. Jag kan säga att Carin Jämtin gav många av de svar som jag hoppats hon skulle ge, men nu ska verkstad till och hon kan inte lösa allt själv. Flera måste se det som Jämtin sett.

      Det är ett tal som andas öppenhet. Ett tal som vill vända på skutan. Ett tal som inger hopp, men imorgon är det åter måndag. Låt oss nu göra det till en ny måndag och inte låta det bli en i raden av trötta måndagar.

Media: Ab, Ex, DN, SvD.
Bloggat: Alexandra Einerstam och Peter Johansson och Malin Jonason på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,