20110303

Regeringen bygger dubbla klyftor

Så kan vi ta del av hur regeringen nu sparar på sjuka och äldre. Men kungen vill som jag skrev igår ha mer pengar. Segregationen av samhället fortsätter men försök görs att dölja det. Regeringen drar isär samhället både kunskapsmässigt och ekonomiskt. Allt under svepande själ om något annat


     Idag kan vi ta del av Försäkringskassans slakt av servicekontor som är till för att serva de människor som behöver myndigheternas hjälp. De är främst nya svenskar med brister i språket och våra äldre som det slår emot. Inte de unga friska. Åter så är det en politik som slår tydligt mot de som inte har kunskapen att själva söka sin kunskap. De nya klasserna visar sig nu. Jag har tidigare hävdat att vi går mot ett samhälle som baserar sig på kunskap och klyftorna inte alltid kommer vara fattig eller rikt likt det varit genom historien utan att kunskapen kommer spela en större roll. Det är då samhället i det här fallet genom staten uppgift att stödja dessa grupper inte ställa dem än mer utanför.

          Vidare så lägger regeringen ekonomiska bördor på dem genom att också i samma veva höja högkostnadsskyddet och klyftorna slåss dubbelt isär. Vi ska veta att kunskap och ekonomi många gånger går hand i hand. Men kungen vill ha mer pengar och från regeringen har inte en signal om nej kommit. Det vore klädsamt dels att kungahuset inte ens tänkt tanken på högre anslag och det andra att regeringen skickat en signal att det inte kommer beviljas.

       Men i allt detta så ser vi också hur de som blivit utslängda ur sjukförsäkringen till arbetslöshet återkommer. Sjukdagarna ökar i hela landet och det visar på att man inte blir frisk genom att bli utförsäkrad. Det enda vinster som regeringen kan göra är en ökad oro om man nu kan kalla det vinst, men något måste väll regeringen klä nederlaget i... Klyftor ökar, samhället dras isär och moderaterna vill bara kännas vid goda siffror och ser inte dessa grupper.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Ab4, DN, DN2, DN3, Ex, SvD, SvD2, SvD3.
Bloggat: Peter Johansson på sitt Röda berg.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,