20111007

"Detta är inte socialdemokrati, detta är dåligt"

Rättvisan är blind
Och ska så vara
Antingen är man medborgare och behandlas som sådan eller så är man inte medborgare och då gäller andra regler. Vi kan inte låta dagsformen avgöra medborgarskapet. Sedan ska brottslingar straffas och problem områden ha resurser för att lösa de problem som finns.

       Jag kan inte ställa mig bakom de förslag som Illmar Reepalu och Morgan Johansson idag lägger fram om tillfälliga medborgarskap. Ett samhälle som graderar medborgare är ett samhälle vi ska ifrån och i min tro var Socialdemokraterna en av grunden för att vi skulle nå det klasslösa samhället där vi alla var lika värda. Men med dagens utspel som verkar ha stöd(?) i ledningen går åt helvete åt fel håll.

       Så jag vill här med tydlighet markera att jag inte står bakom de förslag som de två har presenterat idag. Det är förslag som inte ligger i vår ideologi och åter så ska brottslingar lagföras oavsett var de kommer ifrån.

Som Tony Irwing skulle sagt "Detta är inte socialdemokrati, detta är dåligt"

[Uppdaterat]
Håkan Juholt tar avstånd från detta och Morgan Johansson följer efter och när dagen går mot mörker har Socialdemokraterna skaffat sig en pudelfarm...

Media: Ab, Ab2SvD, Sydsvenskan, Sydsvenskan2, SVT, Exp.
Bloggat: Ola Möller, Ylva Johansson på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,