20111124

Har moderaterna glömt att vinster kan användas till att sänka skatten?


Bra. Nu ska vi bara forma en framkomlig politik av det som får effekt. Det handlar om att begränsa vinstuttaget inom välfärdstjänsterna. Frågan är inte helt enkel men nödvändig av flera skäl. Det handlar om att flytt fokus från vinster till kvalité. Det handlar om att få tillbaka förtroendet för viktiga tjänster i välfärdsbygget. Det handlar om att värna våra skattekronor.

          Men frågan är inte lätt. Ska det vara om ett totalförbud på vinster och vad är i så fall vinst? Eller är det mot uttag från företagen som det ska handla. Jag är för att en begränsning måste till. Men det får inte bli en lag som företagen med ett par pennstreck tar sig runt.

        Jag har svårt att se hur moderaterna med hedern i behåll klarar matchen att låta företag ta ut en massa skattepengar ur landet när de kunde använts till att sänka skatten. Det visar på att de inte är raka i sin politik utan att det finns grupper som ska få växla ut skattemedel. Om de finns kopplingar till att de pengarna kommer tillbaka till landet genom gåvor till Moderaterna låter jag vara osagt men…

        Jag hoppas att partiet inte nu vrider sig som man tidigare gjort utan verkligen levererar på denna punkt. Socialdemokraterna har här chansen att visa på vad som skiljer oss och hur vi ser på den gemensamma sektorn och dess tjänster. Jag vill inte se ett urvattnat förslag som inte får verkan. Jag vill inte se ett förslag som är så tunt och kommer leda till att Fredrik Reinfeldt tar åt sig äran. Det är dags att visa vad vi vill och vara tydliga med det.

       När det sedan gäller själva förslaget så ta bort popcorngrytan och sätt på ett stek som får stå och sjuda lite längre så att alla smaker kommer ut.  Dock inte en tjälknöl, den tiden har vi inte. Vi kan inte komma med förslag som bara håller över natten. Ska vi få tillbaka tilliten till oss som samhällsförbättrare så måste förslagen var genomarbetade.

Alexandra Einerstam och Peter Andersson har också skrivit på ämnet denna morgon

Media: SR, Ab, Ab2TV4 SvD,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,