20120111

Niklas Svensson, Expressen blockar mig. Är det ok Thomas Mattson?

Skulle ställa en fråga till Niklas Svensson på Expressen utifrån den enkät som jag tidigare redovisat här på bloggen. Detta ledde till ett inlägg av mig och Johan Westerholm på Second-opinion

         Nu har facit kommit. Niklas Svensson orkar inte med kritiker och har blockat mig på Twitter. När man skådar hans tvivelaktiga journalistik så blockar han och står inte upp till försvar. Nu går då frågan till hans chef Thomas Mattson. Hur ser du på detta? Är detta ett okej agernade på en av landets största tidningar som ska vara det fria ordets försvarare? Jag har tidigare på Twitter frågat om denna enkät var ok ur ett pressetiskt sätt och inte fått svar så frågan ställs igen.

Till  Thomas Mattsson, Chefredaktör för Expressen
  • Är agerandet från Niklas Svensson ok?
  • Är den enkät som ni ligger bakom enligt de pressetiska riktlinjerna?
  • Anser du Niklas Svensson agerar objektivt som nyhetsrepporter på din tidning?
Väntar på svar antingen här eller via mail: Info@peterhogberg.se

Mvh Peter Högberg

        Det visar sig att Niklas Svensson verkar blocka all som ifrågasätter hans metoder. Peter Johansson och Ann-Sofie Wågström är två som blivit blockade och ett stort antal på andra på Twitter.

[Uppdaterat]
          Det visar sig att även Johan Westerholm nu också är borta och ett mönster framkommer med tydlighet. Likt en prinsessan på ärten ska Niklas Svensson sitta och låta granska alla och om en minsta slutenhet uppenbarar sig så hotas det med löpet men den egna granskningen tål inte dagens ljus och tjurigt så slänger han ut alla kritiker. Som Johan skriver så är det inte första gången som denna Expressen journalist håller på med tvivelaktiga metoder.

Media: Fredrik Pettersson skriver bra om denna journalistik på Folket.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om ,