20120524

Oförrätter

Och så har morgonen övergått i lunch och till dagens pastarester serverades lite partiledarrester... Rester som bara smakade bittert... Visst ska alla komma till tals och självklart så ska gamla ministrar och partiledare få skriva av sig, men omdömet och kärleken till partiet var är den? Släpp oförrätter och se kritiskt mot framtiden.

         Att skriva om sin tid som partiledare eller om sin tid i regeringen är helt ok och kan till och med om det görs med smak tillföra debatten och kunna användas som material för att öka kunskapen om  politikerrollen och de problemställningar som man ställs inför. Tyvärr är dessa böcker alldeles för få nuförtiden utan de flesta verkar mest handla om att göra upp med sin personliga bitterhet och söka förståelse för att "jag hade rätt och alla andra fel"

          Nu är turen kommen till Håkan Juholt om man ska tolka medias uppgifter och de citat som kommer från författaren Fredrik Loberg. Istället för att försöka lyfta partiet ur den situation som det nu befinner sig i så handlar det om att visa på att det var de andras fel. Kommer säkert få skit för detta som jag fått för allt som jag skrivit om Håkan Juholt. I Kalmar län är han så nära gud en person kan komma. Ska jag vara elak så är frikyrkorna liberala i sina tankar om gud jämfört med hur man ser på Juholt. På distriktskongressen så var det musiksatt bildspel och stående ovationer när Juholt försökte smita in i lokalen. På Facebook så hyllas han på varenda föredrag som han gör. Det är en otäck stämpel som jag inte vet om Håkan själv gillar? Eller blir han en bricka i spelet? Sakta så drivs han med och förloraren är han själv och hans älskade parti. Nu är inte boken färdigskriven och hur stor Juholts makt är vet jag inte men om det finns någon så styr om boken från bitterhet till att vara en kritisk bok som pekar på framtiden. Låt gamla oförrätter ligga i skuggan och bygg vidare på de ansatser i politiken som du visade på. Utveckla frågorna kring kulturen, barnfattigdomen och den kunskapsbaserade ekonomin. Bli inte ihågkommen som en bitter gammalpartiledare utan gör något bättre!

Media: SR, Expressen, DN, Ab, Ab2DI, SvD, SVT.
Bloggat: Johan Westerholm på ämnet
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,