20120616

Heltid, är alla med?


Vilket bra förslag men hur gör vi och det brådskar… Har partiet fått vara med och tycka till eller är det en historia från 68:an? Tiden är knapp att ställa om och självfallet så brådskar det om vi som det sägs vill vara föredöme samt konkurrensen om medarbetarna.

         Slår upp SvD (egentligen borde man skriva slår upp datorn för att vara närmare sanningen) och möts av Carin Jämtin som tillsammans med Lars Dahlberg säger att alla Socialdemokratiska styrda kommuner och landsting ska införa heltid för alla nyanställda till 2014. Det är ingen lång tid. Ett och ett halvt år och nu inleder vi med att gå på semester. Självfallet är jag för men känner ändå frågan om det är realistiskt att genomföra det så snabbt? För talet om resurser från staten är inte realistiskt. Är et någon som kan tänka sig att Alliansen skulle vilja stödja Socialdemokratiskt styrda kommunen och landsting? Om så en kommun/landsting inte lyckas hur kommer då debatten i valrörelsen att ljuda? Visst ska vi spänna bågen men det får inte brista rakt i ansiktet på oss.

         Men om vi lämnar sakfrågan så kan jag känna att det är något på gång inom socialdemokraterna. Det är den andra artikeln som levererar en form av praktisk politik. En som vi dessutom kan sätta igång att genomföra trots att vi inte styr riket. Att visa på skillnader i politiken. Skillnader på vem som styr i din kommun eller landsting.  Men hur är då förslagen? Sommarskola, votering in i styrelser och nu heltider till alla nyanställda… Den sista ska konkret genomföras de två första om vi får makten 2014… Bra med politik men åter så landar det på genomförandet.

          Vi får nu inte komma i ett läge där vi känner oss pressande av de Borgerliga att presentera politik. Vi måste känna att det är för att vi är klara med tanken. Den sensaste veckan har det kommit tre snabba förslag och frågan är om de inte kommer drunkna i varandra och om de är färdigtänkta. Är inte klar i tanken än men samtidigt gillar jag att liket lever.


Media: SR, Ab, DN, SVTGP.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare. Den socialdemokratiska programkommissionens blogg och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politikpersonligtkulturVimmerby.