20071209

En insändare mot Anders Andersson


Här kommer en insändare som jag haft i länets tidningar


Sjukvårdspolitikern Anders Andersson ifrån kristdemokraterna agerar ofta populistiskt och opportunistiskt. Ingen är så snabb som han att ställa ut nya löften till väljarna och ingen är heller så snabb som han att fly ifrån sitt eget ansvar. Många minns hur Anders Andersson innan valet 2002 reste runt i länet och lovade vitt och brett. Samme Anders Andersson fick senare, då i egenskap som ordförande i landstingsstyrelsen, bryta sina vallöften. Anledningen var den illa skötta landstingsekonomin, en svår ekonomisk oreda som vi i den dåvarande oppositionen tillsammans med vänsterpartiet fick hjälpa till för få rätsida på.

Kanske är det någon som tror att Anders Andersson därmed lärde sig en läxa? Att han skulle lära sig att ta ansvar för svåra beslut och framför allt inte ge löfte om mer än vad han kan hålla? Dessvärre är inte så fallet med Anders Anderson. På det senaste sammanträdet med landstingsfullmäktige var det den gamle oppositionsledaren Anders Andersson som visade sig. Han staplade då upp det ena kostsamma löftet efter det andra. Han visade samtidigt upp en total ovilja att ta gemensamt ansvar för ekonomin. Och han orkade inte dela ansvaret för växlingen av hemsjukvården till kommunerna fullt ut.

Innan fullmäktige var han också snabb att ta billiga politiska poäng på att vi i den politiska majoriteten ville minska antalet vårdplatser på Oskarshamns sjukhus. Detta trots att Anders Andersson visste att plasterna idag står oanvända och att de istället nu ska användas för att skapa nya dialysplatser.

Frågan är hur länge Anders Andersson ska fortsätta med sin populistiska stil? Och vill verkligen de kristdemokratiska väljarna bli företrädda av en politiker som är känd för sina slarvigt utställda löften och ständiga kovändningar?

Peter Högberg

Socilaldemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar