20080204

Gudrun race?

I fredags så hade vi hälso och sjukvård delegation och vi fick där en genomgång hur det aktuella läget var när det gäller familjecentraler i kommunerna. När vi kom till Vimmerby så stod det att det fanns intresse från kommunen att satsa på ett familjens hus, vilket är steget efter familjecentral. Det intressanta är att när frågan var uppe i kommunen om familjecentral för ett par år sen så blev det avslag för man såg inget behov.

Vid lite närmare granskning så visar det sig att Gudrun Brunegård har gjort en skrivelse till Landstinget med viljan att göra ett familjens hus i Vimmerby. Det som är lite intressant är att frågan inte har varit uppe i kommunen där Gudrun är en del av den styrande fyrklövern inte lyft frågan. Det man nu undrar över finns det någon annan agenda där denna fråga ligger i topp eller är det ett litet solorace från Gudrun?

I sak så är jag positiv till familjecentral och ser gärna att vi får till en i Vimmerby.

För att få klarhet i denna fråga har jag gjort en interpellation till kommunstyrelsens ordförande.

"Landstinget i Kalmar län har fått en skrivelse om att det finns ett intresse från kommunen om ett familjens hus. För ett par år sedan så lades den emotion om en familjecentral, som anses vara steg ett mot ett familjens hus, och den avslogs av ett enigt kommunfullmäktige. Jag personligen ser gärna att vi Vimmerby kan få tillstånd en familjecentral tillsammans med landstinget där vin gemensamt kan samla all kompetens kring barnet och familjen. Vi har idag Bubblan som gör ett fantastiskt arbete och jag tror att vi kan optimera detta genom en familjecentral. En familjecentral ligger också helt rätt med tanke på kommunens arbete med barnkonventionen.

- Det jag nu undrar är om kommunen ändrat inställning i frågan eller om det inte finns någon grund för den skrivelse som inkommit till landstinget?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar