Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080226

Vi låser inte in folk

I debatten kring boendet Nygård framkommer det ett argument som jag vill ta död på och det är att vi låser in folk.
Nygård är ett hyreshus som alla andra med den skillnaden att det finns gemensamhetslokal. Det innebär att hyresgästerna själva låser sina dörrar på kvällen precis som jag gör hemma innan jag går och lägger mig. Omsorgen har inte några nycklar generellt till dessa lägenheter utan enbart till de som har trygghetslarm från omsorgen.
Så sluta att använda detta argument i debatten för det är vilseledande.

2 kommentarer:

  1. däremot förekommer det väldigt att man hindrar folk från att gå ut genom att ha kodlås och skriva upp koden på en svårläslig remsa högt upp....

    SvaraRadera
  2. Ja det stämmer och det är på våra demensboenden. Enligt lagern och länsstyrelsen så får man försvåra för dementa att komma ut. Tanken med det är att personalen ska hinna med.

    SvaraRadera