20091020

JAG SÄGER NEJ!

Har fått en utmaning från Fredrik Pettersson som inte går att avstå från.

Med tanke på den tydliga debattartikeln som fanns i gårdagens Aftonbladet kommer nu ett uppror som inte är svårt att ställa sig bakom.

Det handlar kort och gott om att säga att du aldrig, någonstans, någonsin, någon gång kommer att göra dig beroende av stöd från Sverigedemokraterna.

Med ett parti som står för mig helt främmande värderingar är det inte svårt att ställa upp den utmaningen. Ett parti som inte anser att alla människor är lika mycket värda och ska få deltaga i samhällsgemenskapen på lika villkor är det inte svårt att ta avstånd från.
Och som Fredrik skriver är det skönt att alla riksdagspartiernas ledare tar ett starkt avstånd från Sverigedemokraterna och de åsikter som de företräder.

Här kommer symbolen som Fredrik tagit fram.Det är för en kamp som vi inte får förlora. Målet måste vara att hålla alla främlingsfientliga och rasistiska partier utanför våra folkvalda rum.

Nu uppmanar jag alla att ansluta sig och klistra in symbolen synligt på era bloggar och sidor.

Andra som skriver om detta finner ni på Progressiva bloggare NetRoots

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

16 kommentarer:

 1. Ni sossar kan fortsätta med era dagisfasoner. Tyvärr för er, så kommer stödet att växa och växa. Knappar håller inte era väljare kvar hos er..

  SvaraRadera
 2. Peter Högberg

  Något att begrunda för dig och de som går med i er utmaning.

  Det är något du och andra Socialdemokrater kommer att få äta upp.

  http://erixon.com/blogg/2009/10/nu-kan-s-aldrig-anklaga-andra-for-sd-samarbete/

  SvaraRadera
 3. LäS journalisten Martin Ezpeletas blogg som är länkad till Aftonbladet, Peter Högberg. Sd kommer att gå framåt i opinionsmätningare som görs efter landsdagarna.

  SvaraRadera
 4. Har du läst Ezpeletas blogg. Jag vill gärna ha kommentarer på den.

  SvaraRadera
 5. Jag ger dig mitt fulla stöd, Peter! Det är så sorgligt att det fortfarande finns så mycket rädsla för det man inte har kunskap om. SD visar att det de kallar demokrati inte är för alla. Rasism och främlingsfientlighet visar det allra sämsta hos människan och att ett sånt parti skulle få plats i våra demokratiska församlingar är bara sorgligt. Jag säger nej av hela mitt hjärta!!!

  SvaraRadera
 6. Jag har nu läst Martin Ezpeletas blogg och anser att han har ett par poänger när det gäller hur vi tar emot flyktingar som kommer till Sverige. Vi har ett arbete att göra.

  SvaraRadera
 7. Tack Johan för ditt Stöd. Vi demokratiska partier i riksdagen måste hålla ihop mot dessa partier

  SvaraRadera
 8. Vad är det för arbete ni skall göra? Skall ni minska antalet muslimska flyktingar så vi pensionärer inte behöver känna oss rädda för framtiden. Då röstar jag och mina pensionärskmpisar med er. Om inget görs så röstar vi med Sd.

  SvaraRadera
 9. Du anonym pensionär varför är du rädd för medmänniskor från andra kulturer och religioner? eller vad består din rädsla i? När det gäller vårt arbete finns det en hel del att göra när det gäller integrationen i samhället allt från bättre språkundervisning till inslussning på arbetsmarknaden.

  SvaraRadera
 10. Har hittat en artikel av en som lämnat sd och ger sin syn på partiet. http://sydsvenskan.se/malmo/article423696/Lamnade-SD-efter-besok-pa-Rosengard.html

  SvaraRadera
 11. Jaså, det är Leo Sundberg du syftar på.

  Han gör vad som helst för att få medial uppmärksamhet. Var glad om ni slipper honom i Socialdemokraterna.

  SvaraRadera
 12. Peter skrev:
  "Jag har nu läst..osv"

  Så först nu efter 30 år av massinvandring har ni ett arbete att göra? Du erkänner alltså att S fört en felaktig politik i 30 år?

  Som lösning på problemet föreslår du bara mer av samma politik som redan misslyckats i 30 år och detta genom subventioner som vi skattebetalare bekostar. Pengar som annars kunde gått till sjukvård, skola, pensionärer etc. Känns lite som tårta på tårta.

  /John

  SvaraRadera
 13. Vet du om att det här i Malmö, min hemstad, finns många infödda svenskar som drar sig för att promenera eller cykla genom stadsdelar med övervägande muslimsk befolkning? Varför är det så, tror du? Är det för att de är islamofober? Kan det inte tänkas att de, mot bakgrund av alla bilbränder, all stenkastning och allt våld som förekommer i sådana områden, har relevanta skäl för sin rädsla?

  SvaraRadera
 14. Du ännu en anonym i mängden som inte törs stå för dina åsikter, till skillnad mot mig som har både namn och bild, frågar jag mig och dig varför gör dessa invånare det? Kan det vara utanförskap och att vi inte släppere in dem hos oss?

  SvaraRadera
 15. Finns ingen anledning till att säga nej till ett parti som bryr sig om Sverige och svenskarna. Ni socialdemokrater har för länge sedan tappat allt sans och vett, på Tage Erlanders tid var Socialdemokraterna ett riktigt arbetarparti men den skit ni är nu började i samband med att Olof Palme dog.
  Jag skäms över att vara svensk när jag tänker på vad ni socialdemokrater har gjort med vårt land och vårt folk, och borgarna är då inte bättre.
  Jag är glad att inte tillhöra er hjärntvättade och antidemokratiska skara, jag säger JA till Sverigedemokraterna! För det har jag gjort länge, jag har varit sosse en gång i tiden men det skäms jag för idag när jag ser vad ni har ställt till med.

  Om ni vill bli ett arbetarparti igen så avsätt Mona Sahlin, för då har ni i alla fall en liten chans att börja hitta tillbaka till arbetarrötterna.

  Sverigedemokraterna är ett parti av folket, de är varken rasister eller "främlingsfientliga". Däremot är de realister, till skillnad ifrån er.

  Leve realismen!

  //Karpstryparn

  SvaraRadera
 16. Jag vill tacka Er samtliga som debatterar SD. Jag var helt klart för dåligt påläst, dessutom allt för trogen Moderaterna. Svänger inte regeringen i dessa viktiga frågor, då har SD min röst i nästa val. Jag beundrar dom för deras mod att våga ta debatten som ingen annan vågar. Nybliven Sverigedemokrat är jag nu, det känns bra.

  SvaraRadera