Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080508

Fortsättning Centersveket

Jag hade för ett tag sen en debatt mot Anders Åkesson (c) och fick för ett tag sen ett svar som ni kan läsa här.
Jag publicerar nu mitt svar.

Åkesson undviker sanningen

Jobben som mina medlemmar fått oroar mig inte. Sedan kan vi diskutera vad det beror på. Personligen tror jag att den borgligaregeringens politik har haft blygsam betydelse i sammanhanget.

Det som oroar mig är att Åkesson medverkar till att mina medlemmar fått det sämre på många sätt. Otrygg tillvaro på jobbet för den som blir sjuk, lägre ersättning till sjuka, föräldralediga och arbetslösa. Dyrare att ha bil, dyrare a-kassa och inte minst; dyrare att bo! Hela 93 procent av alla fastighetsägare i Vimmerby kommun får höjd fastighetsavgift! På 18 månader har långtidsarbetslösheten för unga tredubblats.

Anders Åkesson och hans allianskompisar har struntat i att investera för framtiden och öser i stället ut skattelättnader till människor som redan har det gott ställt. Och när arbetsgivare skriker efter kompetent arbetskraft så väljer Åkesson att satsa på städjobb i Spanien.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar