20080514

Kvinnofällan Vårdnadsbidrag

I dagens Vimmerby tidning så i närmast helgonförklarar Gudrun Brunegård vårdnadsbidraget. Hur mycket än kristdemokraterna hyllar vårdnadsbidraget kommet det inte bli något annat än en för kommunerna kostsam kvinnofälla. Hur mycket de än pratar om valfrihet så undrar jag vilka lågavlönade kvinnor som har råd att stanna hemma för tretusen eller vilka män som har råd. Det handlar om en snäv verklighetsuppfattning när man inte vet hur vardagen ser ut för de stora flertalet.

När vårdnadsbidraget skulle antas i Vimmerby så var det inte med någon glädje som de övriga borgliga sa ja. De har dessutom röstat igenom ett förslag som beroende på omfattningen kostar kommunen mellan 1-8 miljoner kronor. Nu tyder det mesta på att de blir snålmodellen det vill säga endast för de som tar det på heltid. Åter igen ett förslag som slår mot de lågavlönade som om det fanns på halvtid kanske skulle ha en sportslig chans att nyttja bidraget.

Vi kunde igår höra att barnkullarna på fritids ökat de senaste åren och personaltätheten minskat. Det är Lärarförbundet som kommer med undersökningen. Vore inte det ett bättre ställe att lägga pengarna på än till ett antal välmående hemmafruar?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Rösta på mig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar