20080625

Löfteskarusellen är igång och denna gång av majoriteten...

I måndags så var det budgetfullmäktige i Vimmerby och då började löfteskarusellen från den borgliga majoriteten.

Åter igen så tog vi inte ansvar, vi var oansvariga. Denna gång för att vi inte satsade lika mycket på omsorgen som borgarna (det skilde fyrahundra tusen...). Vi är oansvariga iom vi satsar mer än borgarna och nu är vi oansvariga om vi satsar mindre. Det är en spännande argumentation som visar på att borgligheten inte har nått att komma med.

VI tog inte ett ekonomiskt ansvar för vårt överskott var för litet. Men ska man räkna in vad borgarna under mötet lovade så kan man börja undra kring ansvar. De ska sänka skatten, amorteras på lånen, införa vårdnadsbidrag, en allmän satsning på verksamheten och på det ha ett överskott... Jag erkänner att om de klarar det så måste de ha en egen guldgruva att gräva ur. Ser vi sen vad som händer i omvärlden med den borgliga regeringen vid ratten så inte ser det ljusare ut för kommunen. Statsbidragen minskar med 1,3 miljoner, försämringarna i sjukförsäkringen leder till fler får socialbidrag (kostar Vimmerby ca 850 tusen), samt att konjunkturen är på väg att vända.

VI kommer gå mot tuffa tider i Vimmerby sommommer leda till att det finns risk för astora nerdragningar om inte den biorgliga majoriteten bromsar upp sin löfteskarusell. Vimmerbys väl måste gå före valseger

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar