Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20080924

I Vimmerby ökar utanförskapet pga den moderatledda regeringen

Den moderatledda regeringens försämringar i sjukförsäkringen som leder till att 33.000 blir utförsäkrade, enligt försäkringskassan, och tvingas till utanförskap. Omräknat till Vimmerby innebär det att 66 sjuka personer får knacka på dörren till socialkontoret.

66 nya socialbidragstagare i Vimmerby enbart på grund av en regering som inte har någon medkänsla med de sjuka i samhället. Den fråga som jag nu ställer mig är hur ska kommunen klara denna nya budget pålaga ska man dra ner från skolan eller från äldreomsorgen. Betänker man att vi dessutom är på väg in i en lågkonjunktur och varslen har redan börjas märkas så undrar man vad det hela ska sluta. ca 1000 personer om man räknar ner siffrorna från riket har lämnat arbetslöshetsförsäkringen.
Frågan blir då ganska enkel vad gör Carl-Axel Centerstig, Tomas Peterson och Gudrun Brunegård gillar ni läget eller?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar