Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20081023

Försäljningen av Astrid Lindgrens Värld

Det verkar som om hur kommunen än gör så finns det vissa som bara gnäller. Frågan är om kommunen gjort rätt någon gång under åren. För när kommunen köpte Astrid Lindgrens Värld (ALV) så var inte det bra och nu när vi säljer är inte det bra.

En fundering som jag har är att det nu krävs att det lokala näringslivet ska få sitta med i styrelsen och tycka till om utvecklingen. Varför kommer de kraven nu när kommunen lämnar som storägare? tvivlar man på Saltkråkans förmåga att driva ALV vidare eller anser man kommunen vara så kompetent att driva företag att det inte behövs någon insyn? Finns det liknande krav på att få finnas med i Materialmännen som växer så det knakar med bygghandel och hotell eller Björkbacken?

Ja, det finns en del frågor kring hur avtalen ska formuleras och vissa nivåer i tid och summor. Men dessa frågor och krav tar kommunen med till förhandlingsbordet med Saltkråkan AB. För som alla vet så har man alltid ett par ess i rockärmen när man går till en förhandling och det är inget som man offentliggör innan, eller?

Jag tror att detta kommer bli en lysande affär för Vimmerbyborna och att det kommer ge en ordentlig skjuts för alla som verkar inom besöksnäringen.
Ni som vill följa debatten kan med fördel göra det på Vimmerbytidnings debattsida.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar