20081023

Försäljningen av Astrid Lindgrens Värld

Det verkar som om hur kommunen än gör så finns det vissa som bara gnäller. Frågan är om kommunen gjort rätt någon gång under åren. För när kommunen köpte Astrid Lindgrens Värld (ALV) så var inte det bra och nu när vi säljer är inte det bra.

En fundering som jag har är att det nu krävs att det lokala näringslivet ska få sitta med i styrelsen och tycka till om utvecklingen. Varför kommer de kraven nu när kommunen lämnar som storägare? tvivlar man på Saltkråkans förmåga att driva ALV vidare eller anser man kommunen vara så kompetent att driva företag att det inte behövs någon insyn? Finns det liknande krav på att få finnas med i Materialmännen som växer så det knakar med bygghandel och hotell eller Björkbacken?

Ja, det finns en del frågor kring hur avtalen ska formuleras och vissa nivåer i tid och summor. Men dessa frågor och krav tar kommunen med till förhandlingsbordet med Saltkråkan AB. För som alla vet så har man alltid ett par ess i rockärmen när man går till en förhandling och det är inget som man offentliggör innan, eller?

Jag tror att detta kommer bli en lysande affär för Vimmerbyborna och att det kommer ge en ordentlig skjuts för alla som verkar inom besöksnäringen.
Ni som vill följa debatten kan med fördel göra det på Vimmerbytidnings debattsida.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar