Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090112

Dumma Kommunstyrelsen...

Har idag haft arbetsutskott med omsorgsnämnden i Vimmerby. Kan konstatera att Kommunstyrelsens arbetsutskott inte gör som de säger.

Omsorgsnämnden var uppe och träffade kommunstyrelsen för att samtala om det kärva ekonomiska läget inom omsorgen. Det vi ville var att vi kunde göra en förändring över lite längre tid som ocksp skulle hålla in i framtiden och inte några idiotstopp för att klara budgeten denna månad. När vi lämnade kommunstyrelsen så kände vi att vi fått gehör för våra ideer. Döm då av min förvåning när arbetsutskottets protokoll kommer och attsatsen lyder " Den av kommunfullmäktige fastställda budgetramen för år 2009 för omsorgsnämnden gäller och nämnden har att vidtaerforderliga åtgärder för att hålla denna budgetram" Jag kan säga att jag inte var ensam om min förvåning. Hela arbetsutskottet i nämnden var lika förbluffade.

Nu har vi fått fram om det nu kan sägas "bra" neddragningsförslag från förvaltningen. Har även kunnat förankrat det i min arbetarkommun och det känns väldigt bra.
Nu kommer det en process med en del frågor som måste ha fördjupande svar kring.

Vi kommer inte att nå hela vägen med detta förslag så vad vi ska göra vet jag inte.

Det vi kan hoppas på är att den moderatledda regeringen vaknar och ökar på statsbidragen till kommunerna som det moderatstyrda SKL vill. Det skulle ge kommunen lite andrum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar