Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090131

Ny skattelag och kommunalt självstyre

Idag så presenterar Tomas Östros (s) ett förslag till hur kommunerna ska få en jämnare skattekraft. Idag så har skatteutjämningssystemet som fördelar skatter över riket.

Nu är tanken att kommunerna också ska kunna fördel skatter över konjunkturcyklar. Det är ett spännande förslag som ska bli intressant att se i sin helhet. Det finns en farhåga över hur det ska gå ihop med det kommunala självstyret. Är ibland lite trött på kommunala företrädare som ser det kommunala självstyret som något som står över allt och alla (får man skriva så eller blir det lynchning på torget i Västerås nu). För mig handlar det om att sätta individen i centrum och då kan det inte vara för stora skillnader i den offentliga grunden, skola, vård och omsorg. Det ska finnas en gemensam grund som är likvärdig över landet. När man igår lyssnade på företrädare för olika landsting så var bilden att man vill ha liknande spelregler när det gäller vissa diagnoser dvs ge upp självstyret på vissa punkter.
Ska nu bege mig mot de centrala delarna av Västerås för att ta del av bland annat Monas tal på torget. Ser fram emot att träffa vänner från hela landet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar