20090202

Liten summering av partidagarna i Västerås

Det blev ett par fantastiskt trevliga dagar i Västerås.
Ska jag gnälla på nått så var det maten på fredagen och logistiken på lördagskvällen. men det är bara små petitesser.

När det gäller själva konferensen så finns det ett litet aber och de är alla dessa små paneler som jämt ska till. Ge upp bättre med ett antal tal och sen möjligt med fler kortare seminarier. Man får inget grepp om dessa paneler och man vill mest gå vidare. Det blir taskigt mot de som ställer upp och försöker göra ett bra jobb.

Nu till innehållet. Fredagens vårdtoppmöte blev en bra tillställning där vi på ett tydligt sätt satte ner foten kring vad vi ville med den framtida hälso- och sjukvården i Sverige. Vi hade ett tydligt medborgare/patient perspektiv och inte företags perspektivet. På lördagen var jag på seminarium omkring valfrihetsfrågan och lite luttrad fanns en oro att vi skulle hylla denna frihet för ett fåtal. Jag fick fel. Det blev ett samtal kring kvalitetsval framför kundval och valmöjligheter framför valfrihet. Ett tydligt perspektiv på kvalitén och innehållet. Det blev som jag hoppades innan mötet började en diskussion kring de offentliga tjänsternas kvalité och inte kring driftformer.

På vägen hem konstaterade bi att ett ord gjort comeback och ordet vi talade om var de vackra ordet solidaritet. Jag tror varenda talare pratade solidaritet och också klädde ordet med innehåll. Allt från socialförsäkringssystemet till barnen i Gaza.

Vi är ett gammalt parti med gamla värderingar och utifrån detta bygger vi en ny modern politik för framtiden.

Bloggar och Twitter fick ett stort utrymme under dagarna och gjorde att man kunde följa konferensen över nätet och se vad som var pågång. Som jag tidigare skrivit så sker en livlig diskussion kring hur vi ska forma socialdemokratin ute i cyberrymden.

En liten notering. 450 000 människor har varit aktiverade i våra rådslag. Vilket parti klarar av den bredden. Socialdemokratin är återigen ett lyssnade parti. Nu gäller det bara att hålla i och fortsätta utveckla den inslagna vägen.

Sammantaget så unnar jag alla medlemmar och kunna åka på dessa samlingar för det är fantastiskt inspirerande att träffa kamrater från hela landet och dela glädje och sorg med.

Andra som bloggat från framtidsdagarna är bland annat Arvid Falk, Johanna Graf, Jonas Morian, Erik Laakso, Fredrik Lundh mm

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar