Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090312

28 procent det lättar upp...

Dagens lönehöjning 28% och det är inte till en metallare eller kommunalare om ni trodde det. Det är inte heller till en stackars fattig sate. Nä lönen börjar på 7 miljoner kronor och ökar till 9 miljoner kronor. Stackare blev det inte mer...

Den som får denna lilla lönejustering är den stackars direktören, Annika Falkengren, på den gamla anrika Wallenbergs banken SEB. Löneökningen motiveras med att de tagit bort de rörliga bonusarna. Jojo. Wallenberg gör ett par tafatta försök att försvara denna ökning. Det blir bara pinsamt.

Det är märkligt att de där direktörerna tycker att att vanliga arbetare inte kan få löneökningar utan till och med måste gå med på lönesänkningar.
Detta har nu spritt sig till den offentliga sektorn där det finns borgerliga kommunalråd som är av samma tanke.

Om ni frågar mig så stinker det av klassförakt. Ni där nere kan vara glada att vi inte ger er sparken utan bara lägre lön... Vad blir nästa steg?

Personalen på SEB borde också få löneökningar på 28% för de gör säkert minst lika bra/dåligt jobb som deras direktör.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar