20090429

Vi satsar klassikt som löser problem.

Idag så presenterar vi socialdemokrater vår skuggbudget. Det är en klassiks socialdemokratisk budget för lågkonjunktur. Det har fungerat för och kommer fungera nu.

Vi gör en satsning på kommuner och landsting med 15 miljarder kronor (5 miljarder 2009 och 10 miljarder 2010).

Det innebär för Vimmerby 10 miljoner i år och 20 miljoner nästa år.

För landstinget i Kalmar län innebär det kring 117 miljoner.

Det löser inte krisen, men det ger en större trygghet att arbeta vidare med ute i kommuner och landsting.

Under dagen så kommer vi i landstingsfullmäktige att debattera ekonomi och dessa siffror kommer säkert fungera som bränsle i debatten. Ni kan följa den på Twitter

Andra som bloggar om vårt budget alternativ hittar ni här , NetRootS

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Åter igen så publicerar jag inte anonyma kommentarer

  SvaraRadera
 4. Hoppas inte för mycket på sånadär mailkampanjer och vad det nu är. Maktens herrar kan lugnt ignorera dem. De har klart för sig att den internetaktiva medelklassen skäller nog så högljutt, men bitas kan den inte.

  Sedan gäller det att vara mycket vaken för politikens tvära kantringar. Det vi nu ser är hur Alliansregeringen mycket plötsligt framträder som det nakna tyranniets huvudkraft. Den sargade socialdemokratin börjar, rörigt och yrvaket, visa livstecken och gryende medvetenhet om hotet mot vår frihet och vår demokrati.

  Med tanke på den ekonomiska krisen har medelklassen allt skäl till oro och pessimism. Det välstånd som finns räcker nu bara till de verkligt rika, som vill kompensera sig för storförluster på aktiemarknaden. Medelklassen har att se fram emot en omfattande proletarisering. Vi kastas en efter en ut i otrygghet och misär. Den gradvisa destruktionen av internet är monopolkapitalets metod för att lamslå medelklassen, med dess för Makten hotfulla grepp om nymedia.

  För att vinna verklig kraft måste frihetsrörelsen alliera sig med den folkliga sociala rörelsen till försvar för välfärdssamhället. Det är av vitalt intresse för oss allihop med tanke på vår nya otrygghet. Vi måste göra oss av med vår naivitet och våra illusioner och börja kämpa på allvar, annars är det kört för oss. Och kom ihåg: att enbart sitta på internet och väsnas räcker inte långt.

  Det gäller nu att sätta till alla klutar för bringa åstad ett opinionsras för våra tyranniska regeringspartier.

  Samt att på allvar resa den radikala parollen:

  SVERIGE UT UR EU.

  Så ett par avslutande ord till alla fega wordpressbloggare m fl.

  Bloggare med granskningsfunktion påslagen förtjänar ingen som helst respekt. Bloggarens avsikt är nämligen inte alls att stoppa fulinlägg - utan att censurera åsikter han inte gillar. DET HAR MAN JU SETT.

  Det gäller sedan, och framför allt, att se över sin egen småaktighet. Samtliga system utom Blogger filtrerar bort mig, vilket ju är enbart löjligt, som vi ser. Vem är egentligen er huvudfiende: TYRANNIET - eller vidriga vidriga vidriga lilla trollet jag?

  Och så ett par personanmärkningar. Skilj på moderater och moderater. Dendär jävla Kent Persson är bara en partihejduk av föraktligaste slag. Nu ska han sänka skatten, minsann. Vad är det - "ordning ochg reda i statsfinanserna", kanske? Vilket PRAKTARSEL!

  *skakar bedrövad på huvudet*

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera