20090520

EU-parlamentsvalet i riksdagen...

Har precis kommit in i partiledardebatten från riksdagen. Kan konstatera att Mona Sahlin har haft sitt inlägg och nu står borgarna på rad för att yla. Det verkar vara en bra stämning i kammaren. Mona Sahlin gör i det lilla som jag sett ett riktigt bra intryck


Jan Björklund kan konstatera att vi var glada i debatten i Agenda. Monas kommentar var att det stämmer för vi vill samarbeta. Mona beklagar att inte alliansen var lika glada... Kan konstatera att han är ensam NATO-kramare. Där har han inga kompisar.

Ser att Lars Ohly har lika kul idag som senast i Agenda. Reinfeldt ser mer bekymrad ut.

En personlig reflektion är att det var synd att man på Svt inte tog EU debatten i söndags. För om vi ska vara krassa vilka har tid att sitta och titta på debatten idag. Jo det är ett fåtal som har möjligheten.

Spontant så känner jag att det börjar vara lite puls i valrörelsen. Fick dock en miss när vi bjudit in media till att övervaka när förtidsröstningen började. Kan meddela att det var folk som stod och väntade på att vallokalen skulle öppna.

Nu ylar Maud Olofsson om att vi ska ta ledningen i Köpenhamn när det gäller klimatfrågan och att vi behöver ett parlament som tror på dessa frågor. Det blir ett skämt när man vet hur hennes partigrupper tillsammans med moderaternas slåss för storföretagen mot den lilla människan och låter ekonomi koma före miljö och klimatfrågan.
Hon kan inte heller hålla fingrarna borta från Vaxholm. Hon menar att våra fackliga kamrater var emot att det kom arbetskraft utifrån. Hon har fel. Man är emot att de inte får samma villkor som du och jag.

Maud får pressade applåder av Fredrik Reinfeldt...

Mycket bla bla från Maud utan att komma med något konkret. Hon pratar om schysta spelregler. Men vilken politik för hennes eget parti? Inte är det schysta spelregler för arbetstagarna. Här ska LAS skrotas mm. Hon är ensam. Hon har inget stöd i de tre övriga regeringspartierna.

Nu slutar dessa reflektioner för att komma tillbaka till en uppsortering med slutsatser senare under dagen/kvällen...

Mer kan ni läsa här: , Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar