20090517

Slutkommentar. Vi var bäst...

Tappade lite fokus under andra halvan av debatten.

Kan konstatera att Maria Wetterstrand var på hugget ikväll och gjorde ett stabilt och bra intryck. Överlag så var den blivande regeringen bra, höll samman pekade på ett bra sätt på de skillnader som fanns men som i god tid inför valet skulle vara kompromissade.

Regeringen visade på flera sidor där de inte var ense. Det känns som om kristdemokraterna försökte fäkta sig till en position men det blev inget av med det. Det var länge sen som Göran Hägglund var så blek i en debatt.

Fredrik Reinfeldt såg inte riktigt bekväm ut i kväll. Kan det må vara så att han känner att han inte räcker till i dessa kristider. Där måste det erkännas att Mona Sahlin är den partiledare som har störst rutin på att hantera situationer som denna. Övrigt när det gäller Mona så var det en trygghet som har infunnit sig. Det gällde förövrigt samtliga ledare i oppositionen.

Jag känner mig trygg inför valet med den laguppställningen och jag känner att det finns en kompromiss vilja som jag inte sett förut.

När det gäller fildelning så gillar jag Monas ide om en bred översyn kring alla dessa frågor som varit flitigt debatterat under året som gått (och kommer gå)

När det gäller skolan så är det tydligt då vi inom den samlade oppositionen ser eleverna som en möjlighet ser regeringen med major Björklund i spetsen våra ungdomar som problem. Det ärt tragiskt.

Avslutningsvis så vil inte den moderatledda regeringen debattera jobben. De känner att de inte har nått att hämta. Hur leder sänkt skatt till de rika att de blir mer pemgar till kommunerna så vi kan behålla personalen och inte skicka ut dem i arbetslöshet och utanförskap?

Fler som bloggar kring detta finner ni här. Netroots - Socialdemokraterna,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar