20090520

Hur ska de ta ansvar för ekonomin???

Intressant att se att det är Kristdemokraterna som räddar skolorna i kommunen. Nu ska även förskolor och vårdnadsbidraget vara räddat... enligt Gudrun Brunegård (kd)

Nu sitter den politiska majoriteten i kommunen och har någon form av överbudspolitik i att behålla och fixa saker. Har det missat att det inte finns ett öre i kommunkassan.

Fakta är att om alla nämnder håller budget så fattas det i år (2009) 6-7 miljoner kronor. Hur siffrorna ser ut för 2010-2012 ska vi inte tala högt om.

Med den här filosofin ska det bli en intressant debatt i kommunfullmäktige på måndag. Vilka neddragningar kommer den borgerliga majoriteten föreslå eller tror de att det fungerar med att stoppa huvudet i sanden?

När det gäller vårdnadsbidraget så är det av stor förvåning att Kristdemokraterna fått med sig sina borgerliga systrar och bröder då det ryktas att de ville skjuta på införandet medan Kristdemokraterna hotade fälla majoriteten... Undrar om det stämmer...

Bilden är att majoriteten inte orkar ta ansvar för den besvärliga ekonomiska situationen i kommunen.

Vi kommer att avvakta och se vad de kommer fram till. Ett förslag som vi lägger är att vänta med konstgräsplanen till Vimmerby IF. Det känns inte bra men med den rådande situationen finns det inte någon möjlighet att genomföra detta just nu. Vi säger att man måste göra ett stopp för de investeringsbidrag på 30% som kommunen har till föreningarna.

Ska det använda samma argument som de gör i landstinget? Att staten fört in mer pengar. Ja de må vara så, men det räcker inte på långa vägar det behövs mer och det snabbt innan kommuner och landsting kommer varsla folk om uppsägning. Är det inte billigare att ge bidrag till kommunerna så de kan behålla folk inom skola och omsorg istället för att skicka ut dem i arbetslöshet till en stor samhällskostnad?

Här kan ni läsa andra bloggar från vänsterkanten:, Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Det är trevligt att du läser min blogg, men jag tycker det är lite märkligt att du ständigt utmålar Kristdemokraterna som ansvarslösa, när de fyra allianspartierna har exakt samma uppfattning när det gäller att dra tillbaka förslaget om att lägga ned skolorna i ytterområdena.

    För tydlighetens skull kan jag upplysa om att Tomas Peterson (M) och Börje Forss (FP) fullt delaktiga i pressmeddelandet jag refererar till i min blogg. Skolorna på de mindre orterna är viktiga för landsbygdens befolkning. Vi kommer att peka ut andra besparingar för att balansera budgeten, oroa dig inte!

    SvaraRadera
  2. Ser fram emot dina eller är det hela Vimmerbyalliansens förslag? Vad tycker centern om att ni gör upp med folkpartiet och moderaterna?

    SvaraRadera