Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090511

Regeringen gör inget rätt enligt sitt eget råd...

Regeringen åter sågat av sitt finanspolitiska råd.

Regeringen har ett finanspolitiskt råd som ska följa regeringens finanspolitik. Det är lite märkligt att de i varje rapport sågar regeringen. Nu har de åter lämnat en rapport. I denna rapport så sågar det regeringens stimulansåtgärder som otillräckliga.

En intressant sak som de pekar på är att göra arbetslöshetsförsäkringen konjunkturberoende dvs att ersättningsnivån ska vara högre i lågkonjunktur då det ändå inte finns arbete att söka.
Jag tilltalas av tanken då det också kommer hålla konsumtionen igång vilket leder till att vi kan få hjulen att snurra igen.

De anser också att det är för få platser inom arbetsmarknadsutbildningarna.

Som oss socialdemokrater anser rådet att de behövs större stimulanser till kommuner och landsting.

I det stora är det bra kritik som rådet framför. Det ligger i den linje som vi socialdemokrater drivit.

Peter Andersson har också skrivit om detta samt att Tomas Östros har gjort uttannde som finns att läsa på dessa platser.

Andra som skriver om socialdemokratin och kritik mot regeringen finnes , Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar