Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20090607

Valvaka i Vimmerby del 3

Socialdemokraterna stort framåt i Vimmerby från 23,6 till 27,9% en ökning med 4,5%

Nu kom glädjen åter. Det visar att vår valrörelse har givit resultat.

Det anmärkningsvärda är att Centern tappar 8,8% i ett starkt centerfäste. En personlig reflektion är att det kommunala missnöjet som ger utslag i dessa siffror.

Valdeltagandet ser ut att gå upp från 32 till 36,9% en ökning på 4,9%

Det parti jämte oss som drivit kampanj är Kristdemokraterna som har haft en lokal kandidat, Gudrun Brunegård på 6 plats på deras lista. De har i mina ögon gjort en bra valrörelse.
Deras kampanj har gjort en ökning från 6,9 till 9,5. Det är en anmärkningsvärd låg ökning utifrån de arbete som de lagt mer. Analysen är att de inte har träffat rätt i de frågor som berör väljarna.

Rent generellt så är det svårt att sia om det hela handlar om Europa politiken eller om det är den lokala politiken som ger utslag. Tittar vi på England så ser man tydliga kopplingar till inrikespolitiken.
Det finns ett arbete att göra i vissa delar av kommunen där Sverigedemokraterna fått oroväckande högt valdeltagande. Det är ett uppdrag för alla demokratiska partier.

Kommer under morgondagen med en djupare analys av valet. Nu tar valvakan med mat och dryck över.

Kolla mer här: S-buzz

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar