20090913

Röd-Grönt Agerar i Agenda

Svag Agenda för Agenda när Röd-Gröna var på plats

Här söker man sprickor och söker med interna kritiker.
I tre stora partier så har man hittat en i varje parti som är emot om inte allt så vissa delar. Det känns inte särskilt seriöst. Den bilden finns inom alla partier.

Lyssnar man på vilka knäckfrågor som lyfts fram i Agenda så känns frågorna små jämfört med de bataljer som finns inom den borgerliga alliansen.

i frågan kring friskolorna försökte man finna en spricka och det sades inte men det finns ett problem. Både inom vänstern och socialdemokratin pågår en intern debatt kring hur man ska göra med friskolor och speciellt vinsten från dessa.

Lars Ohly är tydlig med att man inte vinner val på att höja skatten utan det handlar om välfärdens innehåll och kvalite och det kan leda till höjda skatter. Det vinner man val på.
Alla tre var ense om att det kommer bli höjning för höginkomsttagarna. Det är en bra början på att nå en enad sak i skattefrågan.

Sammantaget så kändes det tunt det gavs inget utrymme för fördjupning ingen av partiledarna fick tala till punkt. För allmänheten så tror jag inte det gav något nytt.

-Vi har roligt tillsammans säger Lars Ohly

Och det är inte minst viktigt. Den gamla devisen roligast vinner är fortfarande gällande.

Intreserad av mer läs här samt Netroots - Socialdemokraterna


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Höja skatten för höginkomsttagare låter ju bra men det blir ju inte så mycket pengar att det på långa vägar kan finansiera det som RGA vill.
  Var skall resten av pengarna komma ifrån?
  Det får vi veta i april-10.

  Ps. Var det inte S som befriade dom allra
  mest förmögna från en hel del skatt under
  förra mandatperioden? Ds.

  SvaraRadera
 2. Håller med. Det måste bli en bredare grupp som får ställa upp för att klara vården, skolan och omsorgen. Men om man inte på statlig nivå reglerar skatteuttaget för att sen skicka det till kommuner och landsting som statsbidrag kommer det leda till stora höjningar som slår mot de som har de sämst ställt.

  SvaraRadera