20090914

Andra Agendan om Agenda

Fler reflektioner på gårdagens Agenda.

Bilden som kommer fram bland Röd-Gröna bloggare är att det finns en "det känns bra" känsla som även jag delar.

Det jag fortfarande konstaterar efter en natt är att det fortfarande bland journalister inte verkar finnas en ordenligt tro på det röd-gröna. När alliansen bildades kring en badtunna var det bara klang och jubel. Här är det en granskning som nästan blir löjlig. Det ska sägas att vi inte har några problem att klara denna granskning men det borde tas med i underlaget alla de gemensamma budgetar som vi tre partier lagt under tolv år vid makten. Media försöker ge en bild av att vi aldrig samarbetat och nu tvingas till det.

En annan bild som media kunde ta till sig är hur väl fungerande samarbetet är i landstinget i Kalmar län som styrs av de RödGröna. Idag så kommer vi presenteras en rapport på hur vad vi åstadkommit under våra år vid makten. Jag kommer återkomma till den i ett senare inlägg. Det man kort kan säga är att, för att vara ödmjuk, vi är bäst. Ordning på ekonomin, kortaste köer, bäst tillgänglighet inom primärvården mm.

När det sen gäller själva innehållet i Agenda så var det tydliga svar på de frågor som ställdes. Det som var bra var att man inte försökte mörka var det kan bli problem att bli eniga. Enligt mig är det relativt små områden som inte kommer ställa till några större problem för själva samarbetet. Det är möjligen media som kommer vara lite ledsna och försöka förstora dessa frågor. Det man inte får glömma är hur oense alliansen är i många stora frågor. Folkpartiet sa till och med att man kan få överge sin ideologi för att klara deras samverkan. Den bilden finns inte hos de rödgröna. Här handlar det om olika sakfrågor,inte stora ideologiska frågor.

Andra som skriver intressant om Röd-Grön samverkan är Erik Laakso, Peter Andersson, Roger Jönsson,Tord Oscarsson, Annika Högberg, samtNetroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar