20090913

Regeringen har inget regeringsunderlag...

Så kom då ännu en undersökning. Eller rättare sagt två... Den ena är dock enligt mig inte särskilt aktuell då det är för få tillfrågade.

Enligt dagen SIFO skulle Kristdemokraterna åter igen vara ute i kylan. Men när media kommenterar regeringsunderlaget så finns alltid kristdemokraterna med hur låga opinionssiffror de än får.
När ska media fatta att kristdemokraterna opinionsmässigt nu mera spelar i samma division som Sverigedemokraterna och i viss mån piratpartiet.

Det man kan konstatera är att vi går framåt i båda undersökningarna och att vi över tid har haft en ledning i stort sett alla undersökningar.

Ingen villa ingen ro. Nu börjar arbetet mot en rödgrön valseger 2010. För jobben, välfärden och Sverige.


Fler som skriver detta är. Peter Andersson, Johan Lundberg, Kulturbloggen, samt Netroots - Socialdemokraterna

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

9 kommentarer:

 1. Ja, du Peter! Idag slår du nästan rekord i selektiv läsning! Till och med den socialdemokratiska tidningen Aftonbladet är man mer hederlig än du och redovisar en helhetsbild. Nämligen att SIFO visar minus- och Skop plussiffror för Kristdemokraterna. Och inget litet plus heller: En hel procentenhet, som ger 5,7 % i dagens mätning. Läs själv!
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5783704.ab
  Glöm inte heller att när S ökar, så är det från historiskt låga siffror.

  SvaraRadera
 2. Om vi börjar från början så kan du läsa första stycket... Min uppfattning är att det är för få tillfrågade för att jag ska ta den på allvar. Sen har ni sedan valet haft en nedåtgående trend som en undersökning inte kan vända på utan det behövs fler för att se en förändring.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på att Alliansen sitter i regeringsställning så är det egendomligt att de rödgröna inte har ett 20%-igt övertag. Jag tror ni kunde haft det om ni sparkat Sahlin och petat undan kommunisterna från regeringssamarbete. Då hade ni också sluppit bekymra er att bli fällda av SD.

  SvaraRadera
 4. Patrik, vi kommer öka. Jag tror det finns en undran över vad som komma skall. När den Röd-gröna presenterar sin politik och laguppställning kommer förtroendet att öka. En annan bidragande del kommer vara att effekten av den moderatledda regeringspolitik kommer folk till del.

  Avslutningsvis så består vårt samarbete av tre demokratiska partier

  SvaraRadera
 5. Sen får du inte glömma att ni har valt en extremt impopulär partiledare. Hon är en garant för att antalet soffliggare kommer att öka markant nästa val och det kommer att drabba er hårt. Jag fattar ärligt talat inte hur ni kan låta henne sitta kvar på den posten. Byt ut henne mot ....... (fyll i valfritt namn) så vinner ni nästa val. Som det är nu fungerar hon som alliansens bästa valarbetare. Utan konkurrens dessutom.

  /Johan

  SvaraRadera
 6. V är inget demokratiskt parti. Det handlar inte bara om arvet från massmordsideologin kommunism, som de valt att inte ta avstånd från (man har inte ens försökt utan istället hävdat arvet som en del av partiet), utan också om hur V agerar idag.

  Partiet anordnar möten som legitimerar judehat och vandalism (t.ex. DavisCup i Malmö tidigare i år) och uppviglar öppet till störningar av andra partiers (SD's) möten. Partiet har företrädare som glider på om våld skall vara en tillåten metod eller inte för att uppnå politiska mål - utan ingrepp från partiledningen! Detta lilla äckliga rödbruna parti vill ni alltså släppa in i regeringen?

  Vad gäller Sahlin... ja Johan är på rätt väg där. Att få henne som statsminister vore en skam för Sverige.

  Bortsett från Sahlin och kommunisterna, så är Allians eller Rödgrönt samma skit, och förstör Sverige i samma takt.

  SvaraRadera
 7. Om jag ska börja med Johan så är Mona en bra ledare och det kommer hon att visa. Till skillnad mot hennes företrädare pekar hon inte med hela handen utan vill att partiet ska få vara med och ta fram politiken. Det är det som sker och jag tror att vi kommer se en ändring efter vår kongress.

  Sen Patrik så är Vänsterpartiet demokratiskt.

  SvaraRadera
 8. Till Peter: Hon har redan visat att hon är en bra ledare. Jag tror att alla som säger att Mona Sahlin är en usel ledare har läste det i någon borgarblaska.

  Kolla här får ni se hur lugn sansad och resonerande hon är.....

  http://www.youtube.com/watch?v=TibrLn4XwiE

  Jag minns Palmehatet. Jag känner igen det i attackerna på Mona Sahlin. Man undrar hur långt dessa individer kan gå i sin smutskastning.

  SvaraRadera
 9. Håller med dig Britta. Det som jag var ute efter är att hon efter kongressen kommer vara mer synlig. Samtidigt är hon som ledare mer delegerande än våra företrädare vilket leder till att fler kommer uttala sig i frågorna

  SvaraRadera