20091019

Alkohol, bygglov, vanligt folk och ingen jobbpolitik

Kristdemokraterna vill förändra alkoholpolitiken för vanligt folk i grunden. Nu ska det vara slut med detta förmyndarsamhälle... NÄ så var det nog inte

I DN-debatt fortsätter Kristdemokraterna sitt korståg mot samhället och kulturelitens påträngning på vanligt folk. Idag så är det alkoholpolitiken som ska förändras. Synar man förslagen så blir bilden väldigt tydlig. Det är bara till för att göra det enklare för den enskilde företagaren. Sen måste det erkännas att förslagen vid en snabb anblick inte är tokiga.
Exempelvis vill vi häva förbudet för restaurangägare att krydda och ombuteljera brännvin efter eget recept. Vi tycker också att catering i slutna sällskap ska få stadigvarande serveringstillstånd liksom att det ska bli möjligt för restauranger att servera alkohol utan att de prompt måste servera varm mat.
Men kom inte och hävda att det är en reform för att minska statens inblandning. Det är knappt man kan prata om fernissa.

Sen börjar det diskutera om tider för bygglov. Det tar för lång tid att få svar. Min fråga är om kommunen har dålig ekonomi på grund av att regeringen där kristdemokrater ingår inte ger kommunerna ekonomiska förutsättningar att bedriva verksamheten. Vilket val tror kristdemokraterna kommunpolitikerna gör, lärare eller bygglovshandläggare?

Sen kommer en stycke om frihet och här blir de ideologiska skillnaderna mellan våra partier glasklar.
Och för oss är frihet och trygghet två sidor av samma mynt. Friheten är en relation och den trygga familjen är dess linda.
Så har man ingen kärnfamilj så har man varken trygghet eller frihet. Vår frihet bygger på att det är vi kollektivt som hjälps åt att skapa trygghet för oss alla. När sen man känner denna trygghet uppstår friheten att våga testa vingarna. När man är trygg i samhället känner man sig fri att uttrycka sig.

Sedan var det ingen jobbpolitik idag heller. Inte ens av Anders Borg.

Andra som skriver om verklighetens folk..
Mitt i steget
HBT-sossen
NetRoots
Fredrik Pettersson
Ola Möller

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar