20091012

Bodström, Centern och en Landshövding...

Kan idag konstatera att Centern i Kalmar län har stora problem med styrningen. Samt att det förs en livlig debatt kring gårdagens granskning av Bodström.

Över den frustration som landshövdingen Sven Lindgren ger en bild av på DN debatt kan jag förstå, men gillar det inte av flera skäl.

Centern håller i ordförandeklubban i länets regionförbund som har ansvar för den regionala utvecklingen. Centern bär även det ansvaret på riksplanet och vad händer inget. Att då den moderate landshövdingen går ut i Dn och ger en tydlig käftsmäll kan verka magstarkt. Jag ogillar det då om det finns några som vill investera i länet säkert efter denna artikel letar någon annanstans.
Om man ska dra paralleller till näringslivet så finns det inget företag som tigger pengar av sina ägare genom att säga -Vi är dåliga och vill ha mer pengar... Men i det offentliga är det vardag.
För mig är Kalmar län Sveriges nya framsida och därav bäst och det vore en taktisk miss av staten att inte satsa på en vinnare.

Nu slår Christer Jonsson (c) på landshövdingen, men frågan man ställer sig är. Vad säger Christer till Leif Larsson (c) ordförande i Regionförbundet och ansvarig för den regionala utvecklingen och kontakter med regeringen. Vad har han levererat under den gångna mandatperioden?

Sen kan jag konstatera att det råder en febril uppföljning på synadet av Riksdagsledammöternas frånvaro, läs Thomas Bodström. Såg både Kalla Fakta och Agenda och tycker att Thomas gjorde bra ifrån sig i särskilt Agenda där det var ett mer fokus på Bodströms politiska handlande. Nu kommer väll Jan R Andersson kräva nu granskning...
Nedan kan ni se fler som ger en bild av Gårdagens program.

Intressant? Då kan ni ta del av mer här:
Peter Andersson
Monica Green
Helen Pettersson
Bodström
Joakim Hörsing
Mina ModeratKarameller
Dick Erixon
Progressiva bloggare på NetRoots

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Det är högst betänkligt att se hur Bodström slingrar sig. Hörde honom just säga att utskottsarbetet går före allt annat, när han i själva verket varit borta 13 gånger. Och han hade skrivit massor av motioner, men det var inte heller sant. Sorgligt, när ordförande i justitieutskottet har bättre ordning på sig!

    SvaraRadera
  2. Inom bloggsfären är det många som lyfter frågan om att se över det hela. Vår gruppledare har kallt till sig kvittningsmännen för att se över regelverket.

    Sen vet jag att ni hat haft, har en del advokater hur ser deras närvaro ut?

    SvaraRadera