Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20091025

Hur ger Centerns förslag sjuksköterskan arbete och lön?

Nu ska Centern sänka skatten för de rika igen... Och hoppas på, håll i er, dynamiska effekter...

Vill minnas att Det var det stora argumentet när vi gjorde upp om skatterna. Ja det var inte bra för låginkomsttagarna men de skulle få del av alla dessa fantastiska dynamiska effekter. Jag väntar än. Nu vill Centern fortsätta att sänka skatten för höginkomsttagare. Det kostar över nio miljarder och ska väll som vanligt bekostas med lån.
Argumenten är
Centerpartiet vill sänka den statliga inkomstskatten med 5 procentenheter för att göra det mer lönsamt att utbilda sig eller jobba extra
Jobba extra. Hur låter det för alla som står utanför och inte ens har ett arbete att gå till?

Det är en reform för de rika med arbete som har möjlighet att jobba lite extra utan att det rent ekonomiskt behöver det. Hur ger det här möjligheten för sjuksköterskan som inte ens ska få en tvåprocentig lönehöjning att jobba extra? Hade inte dessa miljarder varit bättre att satsa på kommuner och landsting så att personalen kan få behålla sina arbeten och få deras rättmätiga lönehöjningar?

Åter en dag utan jobbpolitik från Alliansen. Vår jobbkongress kommer med svaren.

Annan bra läsning finner ni här
NetRoots
Johan Westerholm som skrivit om kvällens Agenda

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar