20091009

Nobelpris till Barack Obama

OjOjOj Obama for Nobel... Ja det var lite märkligt

Vet inte riktigt vad jag ska säga? Grattis.
Anledningen är att Obama står för samma värderingar som Nobelkommitten. Frågor som kom på presskonferensen var hur man kan belöna en person som inte suttit ett år på sin post.
Det visar sig att man inte längre belönar handlingar utan idéer om framtiden och det måste nog ses som en ny ordning. Tidigare pristagare har kunnat på ett eller annat sett visa på en handling.

Man belönar framtida handlingar än redan gjorda. Det blir ett arbetstipendium istället för ett belöningsstipendium. Jag gillar den tanken.

Nu blir det tungt för Obama för att leva upp till alla de förväntningar inte bara Amerikanerna har på honom. Nu har han än mer hela världens blickar på sig.

Ska bli intressant att följa mer om det här

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. varför han ska få det.
  http://www.youtube.com/watch?v=YT5Kl38fSVY

  SvaraRadera
 2. Jag skulle verkligen respektera Obama om han tackade nej. Det verkar som om norrbaggarna bara vill ha lite celebert stadsbesök.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker man devalverar värdet på priset. Obama tillträdde 20 januari. Deadline för nomineringar till fredspriset var 1 februari. Det verkar inte längre vara handlingar för fred, utan tankar/hopp/löften om fred, som ska belönas.

  SvaraRadera
 4. Sebastian, Jag ser det som om Nobelkommittén byter strategi. Från belöning till arbetsstipendium.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är fel att Obama får priset. Jag tycker om Obama jätte mycket, dont get be wrong men jag tycker dock att det är fel att ge honom ett pris INNAN han verkligen gjort stor skillad. Han har stora planer, som förtjänar ett fredspris men han borde inte få belöningen innan han gjort planerna till verklighet.
  Kanske det bara är PR de vill ha, och då vet jag inte riktigt var denna värld är på väg..

  SvaraRadera
 6. Som jag säger i mitt nya blogg inlägg så ser jag det som att Nobelkommittén trycker på utvecklingen än går efter.

  SvaraRadera