20091017

VM i Mona ursäkter. Det är inte vi...

Nu för söker borgerligheten med paradnummret det är inte vårt fel. Johan Ingerö angriper nu socialdemokraterna för att skjuta Mona själva.

Grunden till Johans frustation är den artiel som Johan Westerholm hade i Newsmill.
Man behöver bara läsa vad han skriver på sin blogg för att se att han skriver mot sig själv. Den nedvärderingen av Mona som person han gör förklarar allt. Han skriver bland annat
Hon har ägnat trettio år åt att låta "vanlig", hon har satt en ära i att prestera klatchiga svar snarare än innehållsrika sådana och hon har ansträngt sig för att inte vara en torr politiker som pratar siffror.

Gott så, men då får hon leva med att inte betraktas som seriös när hon en dag inte längre är regeringens trettioåriga mediestjärna utan Socialdemokraternas femtioåriga partiledare.

Sedan radar han upp några enskilda karlar inom vår breda folkrörelse som uttalat sig kritiskt. Det är tunt och han kommer inte som någon annan med en förklaring till den förda politiken.

Bilden är att kritiken som kommer fram är i huvudsak från gårdagens medelålders män som inte känner sig hemma i Mona Sahlins sätt att formulera politiken. Karlar vill ha mer kvadratmeter och procent än känslor och sammanhang.

Åter ingen jobbpolitik från den moderatledda regeringen. Utanförskapet ökar även denna lördag.

Andra som skriver om det här finner ni här
Alliansfritt Sverige
NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

12 kommentarer:

 1. Anledningen till Socialdemokraternas stora tillbakagang ar att Mona Sahlin inte begriper vilka hon skall skall representera.
  Ett klart bevis for detta ar att nar Wanja Lundby Wedin betalar hundra miljoner av LO arbetarnas pensionspengar till fantasilön at en direktor och kritiseras för detta staller sig Mona Sahlin reservationslöst pa hennes sida och försvarar hennes handlande mot kritiken fran de drabbade..
  Det ar Lo arbetarna som förlorat sina pengar som Mona Sahlin skulle ha värnat om om hon begripit battre.
  Wanja lovade att pengarna skulle aterföras men inte en krona har aterbetalts och Mona Sahlin agerar inte for att LO arbetarna skall fa tillbaka vad som utlovats.

  Med hennes omdomme ,eller rättare sagt brist pa omdomme , begriper hon inte vilka hon skall representera.

  I Volvos fall tror hon sig representera de bilarbetare som kan bli fristallda samtidigt som hon tillsammans med MP vill hoja bensinpristet till 25kr per liter nagot som skulle fa arbetslosheten bland bilarbetare att skena till oanade hojder.
  De som skulle vinna pa Mona Sahlins forslag ar agarna i USA som far finansiering som svenska skattebetalare garanterar och tar risken for.
  Detta ar ett ytterligare ett bevis for att Mona Sahlin inte begriper vilka hon borde representera.

  Att byta ut henne nu ar inte for sent, att ha henne kvar ar en katastrof.
  De som i dagslaget stoder Socialdemokraterna ar sadana som skulle rosta pa partiet aven om ledaren vore en hast och ingen av dem skulle andra sig om Mona Sahlin byttes ut, daremot skulle massor av valjare som lammnat det pa grund av Mona Sahlin komma tillbaka till partiet

  SvaraRadera
 2. Du anonym har som jag en massa åsikter, som jag tar mig tid att svara på med mitt namn. Det är synd att du inte törs stå för dina åsikter.
  Jag har tvekat om jag ska svara, men jag gör det och det är inte till dig utan för de andra som läser.

  Det är inte Mona Sahlin som vill höja priset. Det är socialdemokraterna. För att vi ska klara miljön och sätta krav på kapitalet att ställa om måste man använda ekonomiska styrmedel.
  Den nu sittande moderatledda regeringen har gjort samma slutsats att för att klara klimatomställningen måste man höja bland annat bensinskatten.

  Det som kan diskuteras är i vilken hastighet det är möjligt för att inte öka arbetslösheten.

  SvaraRadera
 3. "Några enskilda"??

  Det handlar alltså om en före detta partiledare som varit Sahlins chef, en av era tyngre tjänstemän som varit Sahlins underhuggare och en av SAP:s främsta och mest inflytelserika ekonomer under nittonhundratalet. Det är inga dussinmedlemmar vi talar om.

  Sedan är det ju intressant att du faktiskt inte klarar av att bemöta något av mina påståenden med annat än substanslös ad hominem.

  Förklara för mig varför motsvarande angrepp aldrig riktades mot Göran Persson eller Ingvar Carlsson, och varför de uppenbarligen vinner trovärdighet när det gäller Sahlin.

  Visa på något tillfälle då hon presterat en faktisk tankegång, en analys av något politiskt eller ekonomiskt skeende. Jag har utan framgång försökt hitta något sådant, exempelvis i hennes bok där det borde finnas utrymme för sådana ting.

  Men det enda jag hittat är innehållslöst joller och förfärande kunskapsluckor om saker som en statsminister faktiskt måste begripa sig på.

  SvaraRadera
 4. När det gäller kritiken så plockar du fram ett par "tunga namn" inom partiet. Men alla andra som anser att Mona gör ett bra jobb?

  När det sedan gäller ledarskapet så har Mona en annat än de som du har räknat upp. Med hennes ledarskap släpper hon fram andra som får både tänka och ta utrymme. Jag vill påstå att det är ett unikt ledarskap som bottnar i en trygghet.
  Sedan är bilden tydlig att man inte bara råkar bli ledare för Sveriges största parti utan att kunna något.
  Mona har desutom givit partiet ett löfte att lyssna fram till att kongressen har fattat beslut och inte som sin företrädare bestämma vad kongressen ska besluta.

  Avslutningsvis så står Mona för ett nytt demokratiskt ledarskap som ger omgivningen utrymme att växa.

  SvaraRadera
 5. Du har naturligtvis, som alla andr, rätt till din uppfattning. Men att hänvisa till Göran Persson, Enn Kokk och Villy Bergström som "några enskilda" röster är faktiskt rätt märkligt.

  Och frågan kvarstår; ÄVEN om du skulle ha rätt i att detta handlade om borgerlig smutskastning (vilket inte är fallet) så är det oerhört märkligt att samma grepp inte använts på tidigare S-ledare. Pär Nuder skriver i sin bok att partiet planerade att "sätta Sahlin i skolbänken" inför partiledarvalet 1996 för att lära henne ekonomi, utrikespolitik och statskunskap. Är det inte märkligt att man väljer någon som inte redan kan detta..?

  SvaraRadera
 6. Johan du räknar upp fyra herrar i ett stort parti med närmare 100 000 medlemmar. SEn vad det gäller hennes kunskaper så tror jag inte är större eller mindre än de som idag sitter från alliansens sida.

  Sen är det det där med andra partiledare så ÄR Mona vår första kvinna på den posten.

  SvaraRadera
 7. Anonym, vore trevligt om du skulle redigera ditt inlägg och förnya det eftersom det återkommer här och där om och om igen.

  Peter, jo det är intressant det du skriver. Det finns väl ingen som skulle medge att det inom allianspartiet finns en uttalad strategi att sas använda Sahlin som slagpåse. Men jag tror tyvärr att det är precis så, och att bortförklarandet ser precis ut som ovan.

  Den som kan sin politiska historia kommer ihåg det drev som Palme var utsatt för och även Persson för den delen. Mona Sahlin är kvinna och kontroversiell och är en tacksam måltavla. Mycket faller dock vid sidan av sanningen. Mona´s dagispladder är ett käckt litet uttryck som återanvänds om och om igen. Men den som bevittnade partiledardebatten såg en annan sanning, en retoriskt knivskarp politiker som fick Fredrik Reinfeldt att vara både nervös och stressad.
  Titta på debatten en gång till och dra era egna slutsatser.

  SvaraRadera
 8. Tack Peter för dina kloka ord.

  SvaraRadera
 9. Goran Persson skall bedommas efter hur han ledde landet och inte efter om han var ett charmtroll eller ej.
  Han bestammde sjalv och hade samlat en hop jasagare kring sig som aldrig sade emot honom.
  :
  Men i kritiken mot honom namns aldrig orden fifflare oduglig eller inkompetent, vilket ar kannetecknet for hans eftertradare och da kan man stalla fragan ;

  Vad ar bast att ha, en buffel som ar kompetent och kan sin sak eller motsatsen, en inkompetent nolla som bara dagispladdrar.

  SvaraRadera
 10. Detta ar ett utdrag ur vad Villy Bergstrom skriver i Dalarnas Tidning :

  Men socialdemokratin gjorde ett misstag när partiet valde Mona Sahlin till partiordförande. Inte för att hon är kvinna, utan för att hon är okunnig på viktiga områden.
  De brännande frågorna hösten 2009 är den ekonomiska krisen och främst finanskrisen. Återregleringen av finansmarknaderna är aktuella. Krisens orsaker diskuteras i termer av ersättningar, kapitalkrav, ratinginstitutens övervakning, reglering av systemviktiga finansiella institutioners avveckling vid nya kriser m.m. Frågorna gäller att bygga institutioner och regler som så långt möjligt förhindrar en upprepning av händelserna 2007-08
  Socialdemokratin står bredvid, är på sin höjd reaktiv men har inget att bidra med, eftersom Sahlin gjort sig av med kunnigt folk och underlåtit att skaffa kompetens. Själv är hon för obildad för att kunna bidra till den ekonomisk-politiska analysen.
  Det ekonomiska systemet är ifrågasatt. Då hjälper det inte med klatschiga ungdomliga fraser och välfunna repliker. I stället fordras analyser och insikter i vår tids avgörande politiska systemfrågor.
  Socialdemokratin har lett samhällsutvecklingen i sju decennier, varit ledande i bygget av ett Sverige, som utvecklats från massfattigdom till ett av världens rikaste och mest avancerade välfärdssamhällen. Under Sahlin står socialdemokratin och ser på när andra bygger, men numera utan jämlikhet som ledstjärna.

  SvaraRadera
 11. Ni två eller om der är samma anonyma. Citat från en socialdemokrat.

  Sedan slår Anonym huvudet på spiken. Man ska bedömas efter sin handling och vad jag vet så har inte, än, Mona varit statminister och kan därför inte bedömas hur hon klarar det.

  SvaraRadera
 12. Du kan inte finna en politiker med en sa lang meritlista over oegentligheter som Mona Sahlin har eller om du kan det var vanlig peka pa vem det ar.
  Hon har kravt avgang for Alliansens ministrar for fragment av vad hon sjalv gjort.
  Vem annan har skaffat ett onodigt lyxjobb for skattepengar till sin okvalificerade dotter?

  Din sista mening ar patetisk, hon har overtygande bevisat sin totala inkompetens som partiledare och kritiseras av ledande Socialdemokrater och partiet har halverats sen hon vart inkvoterad.
  Att hon skulle behova vara statsminister for att bevisa att hon ar oduglig pa posten ar direkt korkat. Chimpansen Pelle har aldrig varit chef for ett hangarfartyg och darfor vet man inte om han klarar det. Hor du inte vilket korkat resonemang detta ar.

  SvaraRadera