20091118

Alliansen tappar punkt på punkt och får spö av sina egna


Idag fortsätter huggen från höger på sin regering. Den totala närings- och jobbpolitiken är nu uppenbar och arbetslösheten bara fortsätter stiga. Det vi byggt upp hugger alliansen ner.

De största hugget står Niklas Ekdal för i DN. Peter Andersson har skrivit klokt om det. Nu kommer frågan allt närmare hur länge kan Maud Olofsson sitta kvar. Näringslivsfrågorna som skulle vara en borgerlig paradgren är numera bara en belastning för regeringen.

Det näringslivsbästa partierna är miljöpartiet och vänsterpartiet.
Att regeringen skulle bli frånsprungen i klimatfrågorna var väntat men att de nu inte heller har något förtroende kring hur det hanterar näringslivsfrågorna var mer anmärkningsvärt. När nu de beslut som fattades på vår jobbkongress ska realiseras så kommer avståndet att öka.
Den moderatledda regeringen har haft chansen men inte tagit den. Ser man på opinionssiffrorna så leder de RödGröna och det är ett tecken på att folket dömt ut den blåa politiken från dag ett. Sedan må Fredrik Reinfeldt vara mysig i soffhörnet, men det bygger man inte land på, tvärtom.


Mer om
Roger Jönsson
NetRoots

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

 1. Du Peter

  Regeringen förvaltar Thatchers politik rätt väl.

  Då är helt konsekvent att man inte har någon som helst näringslivspolitik. Då blir det också logiskt att ett sådant "tap" har fått ansvar för näringslivsdepartementet. Det är inte meningen att det ska hända nått.

  Om nu nån söder om Indalsälven vet vad ett "tap" är????? Men ni kan väl gissa!

  SvaraRadera
 2. Du är en av de som står längst fram i
  den socialdemokratiska vingården där
  du trampar druvor i takt, endast röda,
  så att partiledningen på Via Sveavägen
  kan skölja ned det till sin blodiga
  biff. Men du ser bara andra vingårdards
  misslyckanden men ej era egna som f.n
  producerar ett särdeles surt oppositionsvin
  av märket "Bodström".

  SvaraRadera