20091126

För ett år sen skulle allt bli privat idag inget....


Historien är jobbig för borgerligheten. Idag är det jobbigt för borgerligheten. Sanningen kan vara besvärande om man inte orkar med den...

Innan valet 2002 inte privatisera vården. Sen vann de valet och Västerviks sjukhus skulle privatiseras, men det fanns ingen vårdföretag som tyckte budet var tillräckligt intressant. Alliansen fick backa... Sen kom valet 2006 och det var åter tyst om privatiseringen... Sedan efter valet är var det tyst till det Henrik Yngvesson tillträdde 2008. Då säger han i en intervju till Radio Kalmar (efter ca 5 min) att det vore önskvärt med att lägga ut hela eller delar av sjukhus i privata händer. Det följdes upp några dagar senare i Västervikstidning 2008-10-01
- Det är självklart att det finns ett privatiseringstänkande med i grunden, men det är inget vi kommer att grunda vårt valarbete på, säger han.
Så bilden är att företrädaren för det största borgerliga partiet för ett år sen vill lägga ut hela eller delar av sjukhusen i länet. Nu ska de få oss att tro att de svängt totalt i denna fråga. Det är inte trovärdigt.Så när företrädare för alliansen hävdar att vi gräver i en gammal historia så är det inte sant. Det är bara ett år gammalt.

Min tolkning är att de är för en bred privatisering men kommer mörka det tills efter valet. Varför? Jo invånarna i Kalmar län vill inte ha någon privatisering dvs det går inte att vinna val på ideologiska privatiseringar.

Andra om
NetRoots det progressiva nätverket

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar