Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20091130

I Vimmerby ökar budgeten utanförskapet igen...


Ikväll har vi haft budgetfullmäktige i Vimmerby och den stora frågan var från vår sida hur man med  budgeten tänker bekämpa utanförskapet bland unga och sjuka.... Vi väntar fprtfarande svaret... Och lär få vänta...

Umgdomsarbetslösheten i Vimmerby år uppe i 13,4 procent och den borgerliga majoriteten anser att man har en beredskap... BEREDSKAP herregud det som behövs är åtgärder och det NU.  Vimmerby har haft ett lyckat projekt  när det gäller rehablitering av folk utan för den ordinarie arbetsmarknaden. Nu ska det satsas på att minska utanförskapet så man går från sex anställda till två... HALLÅ...

Åter igen så ser vi vad som sker. Den borgerliga majoriteten oavsett om det är i kommuner, landsting eller regeringen säger en sak men sedan så gör det en annan sak i handling. Vi satsar på att minska utanförskapet och slänger ut folk från arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen. Vi satsar på arbetslinjen och ser till att det inte lönar sig att gå upp i arbetstid... Vi satsar på att människor utanför arbetsmarknaden ska komma tillbaka, vi lägger ner rehabliteringen...

Mer om utanförskap och övrig dålig politik kan man läsa på
NetRoots för progressiva bloggare
Martin Moberg som skriver om en arbetslinje värdig namnet
Johan Westerholm om pajer med mera

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Politikerna babblar och babblar, folket får det sämre och sämre, medan överklassen latar sig, berikar sig och smörjer kråset.

  Det dära nya "stödet" från rÖgrÖneriet? Nonsens! En skenåtgärd som inte skapar ETT enda nytt jobb - utom för byråkraterna.

  HEJA VATTENFALL!

  SvaraRadera
 2. Inte en enda konkret åtgärd utan bara en massa pladder från en politiker som likt en trädocka styrs från Sveavägen 68. Tragiskt.

  SvaraRadera
 3. Nils Dacke bara en kort notering. Jag styrs från mitt hjärta med hjälp från hjärnan.

  Kraxpelax vad är din lösning?

  SvaraRadera