20091108

Mer kärnkraft, uranbrytning. Ser bra ut till KöpenhamnNu stressar industrin fram med en brutal ökning av kärnkraften. Fredrik Reinfeldt var tog den stora satsningen på förnybart vägen? Hur ska du kunna stå i fronten för en omställning som jorden klarar av.

Idag på Rapport framkom det att statligt ägda Vattenfall kommer öka andelen kärnkraft el genom nybyggnation. 70 procent mer kärnkraft el om 20 år... Var ska Vattenfall ta uranet ifrån. Maud Olofsson, när börjar vi gräva?

Nu gäller det att hoppas på ett snabbt regeringsskifte så att de RödGröna kan riva upp detta tossiga beslut som alliansregeringen har tagit.

Min förhoppning var att Vattenfall som vi gemensamt äger skulle gå före i omställningen till en hållbar energiproduktion.
Reinfeldt sitter i Agendas studio och pratar lyriskt om Indiens regering som pratar om alla olika projekt för att få förnyelsebarenergi. Men I sitt eget land bygger vi vidare på gammal kärnkraft.

Även Energimyndigheten är tveksam
-De senaste åren har det byggts väldigt lite kärnkraftsverk i världen. Det är första gången sedan 50-talet som ingen ny reaktor har startats på över två år. De projekt som pågår har i Europa blivit försenade och fördyrade. Vi vet lite om hur det går för de projekt som pågår i Kina, säger Tomas Kåberger, generaldirektör på Energimyndigheten.

Till sist så verkar det trots Fredrik Reinfeldt optimism som om klimat mötet i Köpenhamn är dömt i förhand och jag är inte snopen. Till skillnad mot socialdemokraterna och vår förra statsminister Göran Persson har inte denna regering en allvar i klimatfrågan. Vad har de gjort på dessa tre år? Vilka nya radikala grepp har tagits?

Fler som skriver om detta finner ni här:
NetRoots

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Dagens citat:
  .
  "Vet du vad jag vet? Att västvärlden kommer förr eller senare att tvingas deportera varenda muslim och atombomba hela arabvärlden! "
  .
  - David Mikaelsson, newsmilldebattör, SD-sympatisör och "stolt sionistisk jude" (agent provocateur?):

  Nytt om kulturhögerns intellektuella vanheder!

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 2. Ja du Peter, det var också ett j..vla citat du hittat. Skrämmande hu sd sakta men säkert bekänner färg

  SvaraRadera
 3. Det är inte energimyndigheten som är tveksam. Det är Tomas Kåberger som är "tveksam". Kåberger är ytterligare en produkt av "Fysisk resursteori" ifrån Chalmers som fostrat andra framträdande kärnkraftsmotståndare, som Christian Azar och Johan Swahn. Det är en öppen hemlighet att Kåberger hatar kärnkraft.

  SvaraRadera
 4. Nu är det så att han råkar vara generaldirektör och det är i den positionen han uttalar sig. Sedan om han är klok att vara skeptisk till kärnkraft som är gårdsgens energislag så inte mig emot.

  SvaraRadera
 5. Kom av en händelse in på den här bloggen. Vad härligt att möas av Nejtacksolen! Och att läsa om kärnkraftsmotståndet!

  SvaraRadera