20091129

Politik mot arbetslinjen, när regeringen får bestämma


Sitter framför TV:n och ser el Classico utan Zlatan. Då kommer funderingen hur ser hans sjukersättning ut... Säkert bättre än den som är på förslag för unga människor som tagit sitt första kliv på arbetsmarknaden.

Kan idag läsa att det är förändringar på gång i sjukförsäkringen. Ska regeringen  rätta till alla brister som de osamkat alla sjuka i detta avlånga land? Åter har jag fel. Det handlar som vanligt om försämringar och denna gång mot de som är nya på arbetsmarknaden. Nu finns en tanke att sjukpenningen ska beräknas på gammal historia och inte var individen står idag.

Som vanligt så blir det inte bättre i DN kan man läsa
Regeringen har redan förberett införandet. Förra årsskiftet ändrades beräkningen av ersättningsnivåerna för att bättre passa ihop med det nya systemet, vilket innebar sänkta ersättningsnivåer.
 Regeringen gör sig själva en otjänst med dessa regeländringar. Det man från regeringshåll är att vi ska arbeta mer och att man på olika sätt försöker stimulera det, dock ej så smarta drag enligt mig. Med denna ändring kommer det att verka motsats. När man går upp i arbetstid från halvtid till heltid kommer inte sjukpenningen följa med. Men gör du tvärtom blir du en vinnare... Alltså ännu ett förslag som motverkar arbetslinjen (skrev tidigare om vårdnadsbidraget).Bilden blir tydlig det finns ingen Jobbpolitik ingen tydlig politik för att minska utanförskapet. Bara en politik för dem som har allt...

I Aftonbladet så kan man se att denna fråga kan avgöra valet. Det som håller sig frisk får se...

Andra om
Peter Andersson skriver om en trolig valrörelse
Johan Westerholm funderar lite kring advent
Veronica Palm Om det stora reparationsarbetet som måste till
Scaber Nestor bloggar om en människosyn
Röda Berget ser den tydliga diskrimineringen mot ungdomar
Mer finner du på NetRoots för progressiva bloggare

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar