20091129

Kan de bli ense om att slopa ett bidrag?


Kan inte hjälpa det. plötsligt så infinner sig ett leende på läpparna när jag läser DN. Vårdnadsbidraget bör slopas. Det går inte i linje med arbetslinjen och jämställdhet. Det har jag sagt länge.

DN skiver att det är tre saker som ger en anledning till avskaffande
Vårdnadsbidraget som princip utmanar arbetslinjen. Det utmanar jämställdheten eftersom den som får bidraget gör sig beroende av den andra förälderns förvärvsinkomster. Och i praktiken utmanar det integrationen.
Med detta i bagaget så är frågan om Moderaterna, Centern och Folkpartiet orkar gå emot Kristdemokraterna och göra det enda rätta avskaffa detta felaktiga BIDRAG. Alliansen gillar ju inte bidrag så det är väll det fjärde argumentet.
Kan det här bli en eftergift till Kamrat fyra procent... Nä tror inte det. Ett avskaffande gör att även moderaterna erkänner att de gjort fel och ett sådant erkännande klarar de inte av.


Mer om
Johan Westerholm har noterat detta problem för alliansen
NetRoots för progressiva bloggare

Intessant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

 1. Vem tjÖtar om "arbetslinjen" här? Jo, sossarna.

  Dendär jämrans "arbetslinjen" är jämte "utanförskapet" den politiska diskursens mest förvirrade och korrumperade begrepp.

  Får vi lov att introdecera en viss elementär tankereda

  Det förhåller sig närmare bestämt och ganska självklart så, att givet en viss inkomstnivå bestäms sysselsättningen av EFTERFRÅGAN på arbetskraft, och inte UTBUDET. Ett ökat UTBUD på arbetskraft påverkar inte alls ERTERFRÅGAN på arbetskraft; däremot påverkas LÖNENIVÅN och det självklart negativt. Det är naturligtvis en dolkstöt i ryggen på fackföreningsrörelsen.

  Som vi ser, är alltså sossarna och moderaterna fullkomligt ENSE: lönerna skall pressas ner.

  Jag upprepar: socialdemokraternas verkliga målsättning med "arbetslinjen" är inte att öka sysselsättningen i den bemärkelse som är meningsfull, alltså med bevarad lön, utan att sänka lönerna för att på så sätt öka bolagens profiter i den fromma förhoppningen att en viss ökning av sysselsättning namnet värd skall ske sedan aktieägarna fått sitt; dessas inkomster HÖJS nu kraftigt dels genom värdeökning och dels genom utdelningar; samtidigt vill alltså sossarna sänka lönerna. Följden blir en massiv inkomstomfördelning från Arbete till Kapital.

  Det är "arbetslinjen", det. Det är vad begreppet "arbetslinjen" står för exakt och konkret. Det är innebörden och poängen med refrängen.

  Socialdemokraterna är ett högerparti, helt klart!

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera