20091227

En Knuff i rätt riktning, men vad händer Maria och Peter?


Det börjar vara lite oroligt i Miljöpartiet efter den senaste mätningen där Maria och Peter populäritet nått nya höjder. Vad ska hända? SAmtidigt så summerar Mona året och det har gjorts en hel del från de RödGröna.

Idagens Aftonbladet kan man ta del av den oro som finns. Enligt Miljöpartiets stadgar så får språkrören inte sitta hur länge som helst och 2011 är det dags att välja nya. Innan har det inte varit något problem då de språkrören inte nått ens en bråkdel av popularitet bland befolkningen som nu sittande gör. Det är också Maria och Peter som ligger bakom de RödGröna samarbetet som just nu ser ut att leda till regeringsbildning i september 2010. Miljöpartiet kommer med andra ord få ett antal ministrar och på allvar vara med och styra Sverige tillsammans med Vänsterpartiet och Socialdemokraterna. Att då byta ett vinnande lag eller mitt i slutspurten på en valrörelse få en diskussion om vem som ska ta över kan vara förödande för partiet och det de RödGröna.

Mona Sahlin skriver på RödGrön
Ett intensivt arbetsår är snart till ända. I början av december förra året presenterade Socialdemokraterna, Miljöpartiet de gröna och Vänsterpartiet för första gången vårt rödgröna samarbete för att byta regering och färdriktning på politiken. Sedan dess har det blivit över 35 gemensamma motioner i riksdagen, ett stort antal andra överenskommelser och många gemensamma förslag i samband med budgetmotionerna för 2010. Under tiden som vi fördjupat och utvecklat vårt samarbete har regeringen fortsatt försämra Sverige.
De som säger att vi inte gjort något har här nått att bita i. Samtidigt så är det väl alltid så att man vill mer och att de ska gå snabbare. Men klokheten säger mig att det inte är så klokt att stressa fram något som ska ligga till grund för ett långsiktigt samarbete. 
Kan också notera den nya Knuff listan och från ett rött håll ser det väldigt bra ut.
1. Peter Andersson (oför)
2. Alliansfritt Sverige (oför)
9. Mitt i steget (+1)
15. Kulturbloggen (+1)
17. Rödgrönt samarbete (+1)
25. HBT-Sossen (+3)
26. S-buzz (-1)
27. In Your Face (+2)
35. Peter Högberg (+1)
38. Veronica Palm (oför)
39. Claes Krantz (+1)
42. Bodströmsamhället (+2)
45. Erik Laakso På uppstuds (+1)
Nu kommer bar det svåra att hålla i under 2010. Det är då det gäller. Vi vet också att det finns fler precis utanför 50-listan som knackar på att få komma in. Tyvärr så är det lite tunnare från Alliansens sida. Jag hoppas på en uppryckning under året. Jag vet att Kent och Mary försöker med några till försöker hålla igång och ska ha all heder av det.Fler som bloggar på detta är
Peter Andersson om miljöpartiet ska sparka Maria och Peter. Krassman har noterat den nya Knufflistan samt att Fridolin till nytt språkrör och Johan W har nu kommit med sin krönika så även Kent. Traditionen lever vidare. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar