20091228

Ska Sverigedemoraterna få inflytande eller ej?


I dagens tidningar presenteras en ny undersökning om hur Svenska folket ställer sig till att ge Sverigedemokraterna inflytande vid ett val. Intressant att se hur man slår upp undersökningen.

SvD har rubriken att 9av 10 säger nej till sd koalition medan DN har rubriken 1 av 10 säger ja till koalition. För mig är det en intressant vinkling som de båda rubrikerna gör. Det är otroligt viktigt  hur man läser en sak. Står det ja eller nej. För mig är SvDs rubrik mer tilltalande med ett tydligt nej från en majoritet av svenska folket.
Nu till själva undersökningen så är det 13 procent som kan tänka sig någon form av koalition. Det är mycket högre siffra än vad som Sverigedemokraterna fått i opinionsundersökningar. Min slutsats är att om de nu råkar komma in så finns det en önskan om att få stabilitet i riksdagen och att då ge sd en roll. Sedan finns det ett missnöje med den förda integrationspolitiken som i delar kan ge uttryck i denna undersökning. Det ska noteras att stödet är något större bland borgerliga väljare.
Bland de riksdagspartierna tar man avstånd och säger att det viktigaste är egen majoritet.

Mer om
Jonas Morian har bloggat om detta. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar