20100115

En bild av verkligheten.


Behöver inte säga mer än att LÄS! gäller särskilt de på den borgerliga sidan.

Här kommer ännu ett exempel på hur snett det blir när beslutsfattare saknar empati och kunskap.

Hittade det här genom Annika . Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

13 kommentarer:

 1. "När beslutsfattare saknar empati och kunskap"
  Människan i artikeln skall delta i ett introduktionsprogram MED ersättning från försäkringskassan baserat på hennes SGI/antagandeinkomst. Hon får således ersättning. Hon står inte nödvändigtvis till arbetsmarknades förfogande och tvingas ut i arbete på heltid som aftonbladet försöker få det till. Det är ett 3 månader långt program där hennes arbetsförmåga skall prövas. Därefter har hon möjlighet till ytterligare sjukpenning alternativt a-kasseersättning där hon prövas mot arbeten på hela den svenska arbetsmarknaden utefter hennes eventuella arbetsförmåga. Ta gärna reda på vad som faktiskt gäller innan du bloggar på om empatilöshet och okunskap. Jag röstar inte blått men är allergisk mot tramsande bloggare som uppenbarligen försöker plocka politiska poäng genom att aktivt feltolka/missförstå hur verkligheten hänger samman. Läs in dig på ämnet och blogga sen.

  SvaraRadera
 2. jag är jävligt trött på alla parasiter som gnäller, mest är det från vänsterhåll och man tycker att det alltid är andra som ska betala. "snyft oh vad det är synd om mej som inte har någon lust att jobba utan vill leva på bidrag snyft snyft" och allting är alliansens fel. TA FÖRFAN ANSVAR FÖR DITT EGET LIV ISTÄLLET FÖR ATT SKYLLA PÅ ANDRA! fyfan för er som åker snålsjus på andra och tycker att parasitering är ok! det är oss som tvingas bära er börda som det är synd om inte er..

  SvaraRadera
 3. Ni två anonyma har ett högt tonläge. Har ni läst artikeln i Aftonbladet? Du anonym nummer 2 tänk dig in i situatioen. Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 4. (anonym nr 1)
  Vänligen förklara (mot bakgrund av det jag skrev i mitt inlägg) vari det empatilösa och vari okunskapen ligger...
  som det fungerar är sjukpenning>introprogram (med ersättning baserad på SGI/antagandeinkomst)>förtsatt sjukpenning(om personen helt eller delvis saknar arbetsförmåga) alternativt ersättning från akassan (om personen helt eller delvis har en arbetsförmåga).
  slutligen finns även möjlighet i vissa fall till försörjningsstöd för de, där ovanstående ersättningar/bidrag ej räcker till.

  Är det ersättningen från försäkringskassan, akasse-ersättningen eller försörjningsstödet du anser vara empatilöst?

  sen är ju som vanligt aftonbladet ute och cyklar på hal is.

  att det skall vara så svårt för folk att fatta att det är skillnad på sjukpenning, sjukersättning, förtidspension, akasse-ersättning, försörjningsstöd och socialbidrag. Flera av ovanstående begrepp finns inte ens längre i det svenska socialförsäkringssystemet...

  läs på, tänk om och återkom...

  SvaraRadera
 5. Här kommer anonym 3. Jag håller med Anonym 1. Tycker att det är synd att inte sådan inlägg finns mera bland Aftonbladets kommentarer. Håller lite tyst med anonym 2 fast jag kan hålla med om att det blir lite pinsamt högt tonläge. Man imponerar mest med sakliga retorik som A1 måste jag tillägga.

  SvaraRadera
 6. Anonym nr 1 ( börjar kännas som en spionfilm med alla dessa alias...) nu är det inte Aftonbladet som försöker få till det, utan hennes upplevelser. Vill du och A3 inte tro på hennes upplevelser. Jag tror på hennes uplevelser och vill inte ha ett system som är viktigare än den enskilde.
  Visst behöver vi göra något för att få folk tillbaka till arbete.

  Men som jag i tidigare bloggningar har sagt så är min människosyn att trygga människor vågar, medan otrygga människor mår dåligt. Så vi ska ha ett system som gör folk tryggas och då växer de. Ha en skön Fredag!

  SvaraRadera
 7. Jag var på utförsäkringsmöte på arbetsförmedlingen idag och vad hon på aftonbladet gnäller om kan jag inte förstå. AF har massor med resurser och lösningar för att hjälpa en tillbaka, och om det skulle visa sig vara helt kört efter 3 månader så flyttas man bara tillbaka till FK för att senare testas igen och se vilka möjligheter som finns.

  I vilken värld kan det vara fel att kolla vilken förmåga man har och vilka eventuella lösningar som kan finnas? Enda jag kan tänka mig är om man trivs väldigt bra med att vara hemma och leka hollywoodfru...

  SvaraRadera
 8. Johan,

  Det är så i verkligheten(!) att på Arbetsförmedlingen har man väldigt mycket att göra, men enligt de direktiv man där fått från Littorin ska man inte hjälpa arbetssökande utan i första hand se till att arbetsgivare får den arbetskraft de vill ha, därtill ska man se till att vara privata arbetsförmedlare behjälpliga med samma sak, sedan ska man övervaka (!) att de arbetssökande gör som de är tillsagda dvs söker hundratals arbeten utan att få dem. Alliansens människosyn är allt annat än vacker.

  Anonym 4

  SvaraRadera
 9. Arbetsförmedlingen ska vara en HJÄLP och ett STÖD. De hittar sällan jobben åt dig, men de hjälper dig med processen och om man utnyttjar möjligheterna så kan man få mycket jättebra stöd. Man måste dock vara på det klara med att det är ens eget ansvar att hitta ett jobb.

  SvaraRadera
 10. (anonym 1)
  Om jag inte läste fel så var det ursprungligen beslutsfattarnas brist på empati och kunskap som du hade synpunkter på och inte tjejen i artikelns upplevelser. Jag tror precis som du på hennes upplevelser. Jag tror även att hon gravt missförstått hur lagförändringen påverkar hennes vardag och anledningen till att hon missförstått är att det finns ett (bl a)socialdemokratiskt intresse i att ge en felaktig bild av hur det tänkta systemet är tänkt att fungera. Detta är cyniskt och emaptilöst i sig.

  1. hon har inte (och kan inte rent tekniskt) ha påverkats ekonomiskt än av de "nya" lagförändringarna. (om någon betvivlar detta faktum är det enkelt kontrollerbart).

  2. Det är en sak att ta männniskors oro på allvar. Det är en helt annan sak att spä på människors oro med direkt felaktiga påståenden och uttalanden. Noterade att du hellre ville prata om hennes upplevda oro än det faktiska förhållande som enligt uppgift är anledningen till hennes oro. Skulle vara intressant om du ville besvara frågan om vari empatilösheten och okunskapen ligger? är det ersättningen från a-kassan, sjukpenningen, ersättningen under tid med introduktionsprogram eller försörjningsstödet som du anser vara empatilöst? kan tillägga att jag inte håller med anonym 2 så du får gärna separera våra inlägg från varandra och sluta göra det lätt för dig genom att klumpa ihop mitt inlägg med anonym 2:s något extrema, känslobaserade inlägg.

  Anonym 4: "sedan ska man övervaka (!)..." Ja denna roll har arbetsförmedlingen haft sedan en ganska lång tid tillbaka och är således ingen borgerlig uppfinning. Människosynen är därför en socialdemokratisk sådan...

  SvaraRadera
 11. (anonym 1 )
  Noterar att inget svar på frågorna dyker upp...

  SvaraRadera
 12. Hej igen anonym 1 Sedan den senaste inlägget så har de rödgröna nu presenterat ett alternativ till den nu beslutande sjukförsäkringen. Iden så finns inte de statiska gränser som nu finns i den gällade. Det jag sedan menar med att inte ta folk oro på allvar (och här kommer bristen på empati) och skyller på andra än att ta till sig och erkänna fel. Det finns ett antal fal som har kommit fram där folk mår dåligt och känner oro för vad som ska hända dem. De kanske har fel det kanske finns en lösning men dessa sjukskrivna människor har ofta inte kraften att själva söka kunskapen och det är här som det brister och ytterst ansvarig är den sittande regeringen. Vi verkar inte kunna bli ense i sakfrågan men hoppas vi kan få en förståelse för varandras åsikter.

  SvaraRadera
 13. Vilka statiska gränser tänker du på? möjligheten till ersättning under introduktionsprogrammet där arbetsförmågan skall prövas eller det faktum att fortsatt sjukpenning kan beviljas efter frågan om arbetsförmåga är utredd? specificera gärna vad exakt som menas - är väldigt svårt att veta eftersom någon definitiv sk. stupstock inte finns utan är ett politiskt påhittat spöke för att skrämma dessa människor som trots allt kommer att få ersättning...

  SvaraRadera