20100124

Regeringensmegafonen SvD tjuter på


Idag är det två intressanta ledare i SvD. Både PJ Anders Linder och Per Gudmundson håller låda. Regeringsmegafonen tutar på så att det slår lock för öronen...

Idag letas det halmstrån. Det märks att snön ligger djup för de är svårfunna. På SvD har de grävt sig ner under snön och hittat var sitt halmstrå. Problemet är att de inte ser vad som kommer ovan snön. De har blivit snöblinda och bara kör på. Den ena ser bakåt och drömmer om svunna tider. Har PJ Linder inte glömt att devisen att det var inte bättre förr. Har han inte glömt att världen och även Sverige har utvecklats och det behövs nya grepp. Herr Gudmundson försöker sig på någon form av trolleritrick med hur många väljare som behöver byta sida. Ett räkneexempel som inkluderar Sverigedemokraterna som vågmästare. Om han vill det eller inte är svårt att förstå.

Andra som grubblar kring dessa mysterier är bland annat
Kent Persson, Tokmoderaten, Kulturbloggen och Peter J på Röda Berget samt Claes Krantz med ett väst perspektiv. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

8 kommentarer:

 1. Ha ha håller med, särskilt reptricket med Gudmundsson och SD.

  Chansen att det blir en borgerlig regering utan SD:s stöd är minskar för varje mätning vi leder, misstänker att snart är det där brunsvarta halmstråt det enda de har att leta efter för att kunna få fyra nya år.

  SvaraRadera
 2. spännande men har vi borgliga medier får vänja oss vid de här skriverierna. trist.
  http://blogg.aftonbladet.se/skaner

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarerna Johan och Anne

  SvaraRadera
 4. Ja, dom är hemska, tacka vet jag Aftonbladet som av någon märklig anledning alltid verkar hålla med Oppositionen. Det är väl en tillfällighet?

  SvaraRadera
 5. Erik, hm de sidorna har jag missat i Aftonbladet. Visst är Ab mer positiv till de RödGröna men det gör också vad en tidning ska göra bevaka makten dvs den moderatledda regeringen. Sedan kan jag tycka att de skulle vara bättre på den bevakningen än vad de är. Detta kan dock bero på min politiska läggning...:)

  SvaraRadera
 6. Hej, visst är SVD borgerlig men de är ärliga med det. Men har du tänkt på vänstermegafonerna SVT, SR etc... Tänkte väl det, de har varit okritiska till vänstern sedan hur länge som helst. Det skall erkännas, de var värre under 70- och 80-talet än idag men det är en enorm obalans i journalisters politiska åsikter gentemot allmänhetens, till vänsterns fördel.

  //Sverre

  SvaraRadera
 7. Det är slående att sd alltid kommenteras utan att sd själva får tala om vad de vill.
  Detta är väl inte demokratins mening????
  Gäller både media och politiker., skärp ER!!!
  Är Lena Sundström expert?????
  Är väljare omyndiga i Sverige?
  Fram för fler partier till riksdagen.
  Demokrat

  SvaraRadera
 8. Jag håller inte riktigt med dig på dden sista punkten Sverre. Min bild är som du att en stor del av kåren är åte vänster men försöker dölja det i det dagliga skrivandet vilket innebär att de slår åt vänster för att försöka vara neutrala. Samtidigt de som inte försöker vara neutrala slår mot vänstern med att vara kritisk mot den egna rörelsen, se på Greider nu senast. Så det blir inte bra hur man än gör. Medan från höger finns det en annan stolthet över att försvara de sina.

  SvaraRadera